KRAJ GODINE UZ REKORD POSJEĆENOSTI NOVOGODIŠNJIH KONCERATA

31. prosinca 2018.

Tradicionalni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra Opere glazbeni su doživljaji i društveni događaji na kraju godine koji se ne propuštaju. Opraštati se od stare i krenuti u susret novoj godini najljepše je, čini se, upravo na koncertima u svečanom blagdanskom ozračju.
Posljednje dvije godine, pod vodstvom novog šefa dirigenta Yordana Kamdzhalova, zanimanje za njih dodatno je poraslo, toliko da su oboreni rekordi posjećenosti. Ove su godine u prodaji bila pomoćna i stajaća mjesta, a u konačnici rezultiralo je to s nevjerojatnih nešto više od 3.300 prodanih ulaznica!
I posljednje, četvrte večeri muziciralo se pred prepunim gledalištem zadovoljne publike, a među gotovo sedam stotina posjetitelja bile su i tri grupe inozemnih gostiju – iz Njemačke, Austrije i Nizozemske. Dobar glas o riječkim novogodišnjim koncertima pronio se ne samo izvan Rijeke već i izvan Hrvatske.
Nakon puno pljeska, izraza zadovoljstva, stajaćih ovacija i čak pet dodataka, publika je s nama ponovno podijelila dojmove:
„Lijepa, pozitivna energija i dirigenta i članova orkestra, a i u publici. Dolazimo svake godine, ali ove mi se čini najljepše“, „ Prekrasno, to nismo još doživjeli – orkestar je vičan i pjevanju! Iznimna atmosfera“, „Bilo je toliko krasno da jedva čekamo sljedeću godinu“, „Odlično, ruke su nam crvene od pljeskanja“, „Dirigent je sjajan, njegovim je dolaskom Rijeka jako puno dobila“, „Izvrsno!“, „Fenomenalno, naročito zbog dirigenta, neka nikada ne ode iz Rijeke!“
Osim u glazbi, posjetitelji su uživali i u vrhunskom vinu, Zlatnoj vrbničkoj žlahtini, poklonu PZ Vrbnik, partnera Novogodišnjih koncerata.

Sretna nova godina!

Partner Novogodišnjih koncerata:

Foto & Video galerija