KULTURA U DOBA KORONE – HNK I EPK

7. svibnja 2020.

Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture nastavlja s provedbom kulturno-umjetničkih programa u uvjetima koje propisuju mjere zaštite od korona virusa. Na jučer održanoj konferenciji za medije, najavljen je kulturno-umjetički program koji će se u Rijeci održavati tijekom svibnja i lipnja, još uvijek obojen mjerama smanjenja socijalnih kontakata i zabrane javnih okupljanja.

Predstavnici gradskih kulturnih ustanova i tvrtke Rijeka 2020, uz pročelnika za kulturu Grada Rijeke Ivana Šarara i gradonačelnika Obersnela, okupili su novinare na krovu buduće Dječje kuće u Rijeci, jedne od zgrada čija izgradnja je pri dovršetku – u bivšem tvorničkom kompleksu, budućem riječkom kvartu kulture „Rikard Benčić“.

Baleti bez dodira, koncerti na gradilištima, kazalište u doba distance

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca već je tijekom ožujka i travnja provodilo Zajc uz vas program s online produkcijom nastupa kazališnih umjetnika. U nastavak ovog programa uključeni su svi umjetnički ansambli HNK, a umjetnice i umjetnici tijekom svibnja publici donose kratke video forme i tematiziranje „nove normalnosti“, prije svega socijalnog distanciranja koje je razdvojilo publiku i kazalište, ali i izvođače međusobno. Prvi program u sklopu našeg novog online ciklusa “Zajc uz vas 2” bit će objavljen u petak, 8. svibnja na našoj službenoj stranici i društvenim mrežama, a uskoro otkrivamo više detalja!

Više o programima ostalih gradskih kulturnih ustanova pročitajte na poveznici.