“KURVA” KOJOM SE PONOSIMO

20. travnja 2022.

Na pozornici Dram(m)a centra „Zajc” u petak i subotu, 22. i 23. travnja u 19 i 30 sati igra iznimno zahtjevna monodrama koju naša nacionalna dramska prvakinja Olivera Baljak s jednakim žarom izvodi već osam godina i ne prestaje izazivati i smijeh i divljenje. „Kurva” je to koja zahvaljujući našoj Oliveri rasprodaje gledališta kako doma, tako i na gostovanjima, „Kurva” prepoznatih trajnih vrijednosti i „Kurva” kojom se ponosimo. Obasipana je oduševljenjem, pohvalama i cvijećem kao da je premijera svaki put iznova.

Predstavu je prema tekstovima kolumni Vedrane Rudan dramatizirao i režirao Zijah Sokolović u sezoni 2013./2014.

Prenosimo jedan od snažnih dojmova publike nakon prošle izvedbe „Kurve” uz koji vas pozivamo da ne propustite pogledati predstavu ovaj vikend, u petak je izvedba rasprodana, ali još ima nekoliko ulaznica za subotu:

…ali ne mogu izdržati da s vama ne podijelim doživljaje nakon monodrame „Kurva” i veličanstvene izvedbe naše kazališne glumice Olivere Baljak.

Prije svega našoj Oliveri veliki naklon i divljenje za izvedbu i lakoću kojom je dočarala svaki trenutak i svaku rečenicu i to riječju, intonacijom, govorom, krikovima, pokretima i gestikulacijom…

Iskustvo je neupitno i moje riječi su zapravo nepotrebne, jer svima je poznata naša Olivera.

Međutim, kada se zastori spuste, a vi i dalje razmišljate o upravo viđenom i ne možete prestati razmišljati, a vrijeme vam je proteklo kao u sekundi… zatvorite oči, a žive slike se samo izmijenjuju…

Nema se tu puno za reći osim „Zvijezda je rođena i ja sam je vidjela i upoznala”!

Draga Olivera! Kraljice! Iskrene čestitke za Vaše djelo i rad! Velika je čast upoznati Vas!