LA COMMEDIA – TALIJANSKA I HRVATSKA DRAMA KAO AUTENTIČNA FIJUMANSKA OBITELJ

28. listopada 2019.

Sjajan glumački ansambl predstave s glumicama i glumcima i Talijanske i Hrvatske drame riječkog Kazališta, od samog je početka omnibusa „La Commedia” s lakoćom „uvukao” publiku u priče karakteristične za grad Rijeku, od onih povijesnih do aktualnih. Sve to ponudili su kroz sedam odgovora na pitanje „što je to komedija?”, na talijanskom, hrvatskom, fijumanskom, čakavskom, pa i neverbalnom.

Nasmijana i zadovoljna publika podijelila je s nama dojmove:

„Prezentirana nam je jedna velika fijumanska obitelj, sa svim svojim aspektima i autentičnim ljepotama”, „Jako mi se svidjela predstava, koncept je sjajan. Na zabavan način obuhvaća obje naše kulture, i talijansku i hrvatsku”, „Izvrsne i zabavne mini-predstave, uz aktualne teme, fenomenalne glumce, i odličnu glazbu”, „Prekrasno! Nemam riječi, nasmijala sam se, izvanredno napravljena predstava, bravo redateljima i glumcima naročito”, „Pogođen je pravi duh Rijeke, uz mnogo autoironije. To smo mi. Izvrsna predstava”, „Svidjelo mi se što predstava osim odgovora na pitanje ‘što je komedija’ nudi i dubinu kroz smijeh zadirući od povijesti do današnjice u kojoj se svi možemo prepoznati”.

Mnogi su izdvojili da su se, nakon smijeha tijekom predstave, na kraju i rasplakali uz goste iznenađenja, Francesca Squarciu i Aleksandra Valenčića.

Predstava je nastala prema konceptu Renate Carole Gatice i Marina Blaževića, a redateljice i redatelji su Annie Jin Wang, Jen Pitt, Giulio Settimo, Giuseppe Nicodemo, Marco Di Stefano, Nenad Pavlović, Giorgio Amodeo i Denis Brižić.

Predstava se izvodi uz titlove, zato ne propustite repriznu izvedbu 15. studenoga u 19 i 30 sati!

A već 2., 4., 6. i 8. studenog možete pogledati svaki put novu kombinaciju „Prave komedije”!

 

Foto & Video galerija