LEICA FORMAT: “PREDSTAVA KOJA VAS NATJERA DA SE ZAGLEDATE U SEBE”

6. listopada 2021.

Nakon što je pogledao predstavu “Leica format”, brišući i gutajući suze, jedan nam je gledatelj na izlasku iz partera kazao: „Kako je mene ovo… iznenadilo. Nisam očekivao. Sjajno. Teško je govoriti jer pun sam emocija. Povijest Rijeke. Prošlost jedne odlučne, hrabre žene koja je živjela ovdje. Njezina iskustva. Toliko moćna predstava da vas natjera da se zagledate u sebe, zapitate koliko ste dobar čovjek, koliko volite svoj grad i ljude.” Rijetko tko je iz gledališta, suočen s riječima Daše Drndić u izvedbi sjajne Tanje Smoje, izašao lišen dubokog utiska.

Legendarna se Neva Rošić, u ulozi slavne Mafalde, također pojavljuje u obnovljenoj izvedbi predstave te nas tako uvodi i u drugi dio Riječkoga diptiha – “Vježbanje života – drugi put” u kojem ćete ponovno vidjeti i Tanju Smoje kao Dašu Drndić.

“Leica format” na programu je večeras 6. listopada i u petak 8. listopada, a “Vježbanje života – drugi put” sutra 7. listopada i u subotu 9. listopada. Obje predstave izvode se posljednji put u ovoj sezoni, stoga ne oklijevajte. Za izvedbe 6. i 8. listopada potrebna je COVID-potvrda dok za 7. i 9. nije već se predstave izvode uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.