LEPEZA, MODNI DETALJ RIJEČKIH LJETNIH NOĆI DOBIO HUMANITARNI KARAKTER

18. lipnja 2015.

Priča o lepezi Riječkih ljetnih noći što ju je omogućila firma AMEC Rijekatekstil dobila je svoje završno poglavlje huminarnom akcijom koja će trajati tijekom cijelog festivala. Naime, na blagajni kazališta i mjestima održavanja festivalskih programa bit će postavljene kutije za dobrovoljne novčane priloge za ponuđene lepeze, a prikupljenim sredstvima pomoći će se malim štićenicima Dječjeg doma “Ivana Brlić Mažuranić”, podružnica Rijeka.

Poslovna ravnateljica HNK Ivana pl. Zajca Jasmina Šegon zahvalila se gospođi Ivanki Pavičić i AMEC Rijekatekstilu ne samo na lepezi već i na dugogodišnjoj suradnji i pomoći.

Tea Puhar, realizatorica projekta kazala je da proces od ideje do realizacije nije bio ni lagan ni kratak, a uključivao je i odlazak u Kinu, domovinu lepeze, gdje su i riječke festivalske lepeze izrađene na posebnom, visokokvalitetnom materijalu te se nada da će posjetitelji nagraditi njihov trud i kvalitetu prilozima za pomoć djeci.

Na ideju o izradi lepeze kao suvenira Riječkih ljetnih noći gospođa Ivanka Pavičić došla je još prije tri godine, a za njen dizajn i idejno rješenje zaslužna je riječka slikarica i dizajnerica Ania Škrobonja.

Ravnateljica Dječjeg doma Suzana Mravinac neizmjerno je zahvalna Rijekatekstilu i riječkom HNK Ivana pl. Zajca što su svojim projektom odlučili pomoći radu Doma odnosno djeci o kojima skrbi.

Stoga, dođite na vruće Riječke ljetne noći, osigurajte jedinstven suvenir i modni dodatak te tako pomozite svojim najmlađim sugrađanima!

Foto & Video galerija