“LJETNA KLASIKA” NAJAVLJENA U PULI: TRI SPEKTAKLA KOJA ĆE SNAŽNO OBOGATITI TURISTIČKU PONUDU PULE, ISTRE I HRVATSKE

24. srpnja 2019.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Puli najavljen je festival “Summer Classics/Ljetna klasika” koji u Arenu dovodi operne spektakle – Verdijevu “Aidu” 25. srpnja, Beethovenovu 9. simfoniju – “Odu radosti”. 27. srpnja te Bizetovu operu “Carmen“, 1. kolovoza.
Zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Elena Puh Belci, izrazila je zadovoljstvo dolaskom Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke na najljepšu pozornicu na otvorenom, onu pulske Arene. Zahvalila se intendatu HNK Ivana pl. Zajca, Marinu Blaževiću, ujedno i pokretaču operne priče u Areni, te izjavila kako se raduje energiji i pozitivnom okruženju koje će vladati na nastupima u kojima će moći uživati mnogobrojni građani i turisti.

Intendant riječkog HNK Ivana pl. Zajca i redatelj opere Aida, Marin Blažević, zahvalio je Gradu Puli i partnerima na podršci i važnosti koju daju klasičnim programima u turističkoj ponudi Pule te dodao kako je divan osjećaj biti ovako dočekan u gradu stoljetne tradicije. Sve tri predstave, istaknuo je, napravljene su isključivo za prostor Arene, što će dati posebnu vrijednost najavljenim izvedbama.

Operne solistice, Kristina Kolar koja će se nastupiti u ulozi Aide i Ivana Srbljan koja nosi naslovnu ulogu u “Carmen “, izjavile su kako je svakom umjetniku čast nastupiti u predivnoj pulskoj Areni te očekuju dirljive i nadahnute izvedbe cijelog ansambla koji diše kao jedan, kako na sceni tako i privatno.

Dirigenti Ville Matvejeff i Yordan Kamdzhalov istaknuli su svoje zadovoljstvo dolaskom u Pulu, prilikom za upoznavanjem ovako posebne scene i atmosfere te izjavili kako očekuju nezaboravno iskustvo.

Zadovoljstvo što su dio projekta izrazile su i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj te članica Uprave Arena Hospitality Group Manuela Kraljević, naglasivši kako se ovim festivalom doprinosi razvoju turizma Pule, Istarske županije, ali i cijele Hrvatske.

Ulaznice za programe festivala “Ljetne klasike” u prodaji su putem sustava Eventim.hr, na blagajni riječkog Kazališta, a u Puli na dvije lokacije, na blagajni Arene i na Giardinima.