LOLIPOP – KOMIČNO, RANJIVO, POTRESNO, PAMETNO

11. siječnja 2019.

Lolipop – slatko, nježno i roza? Nikako! Autorski projekt „Lolipop” u produkciji Hrvatske drame premijerno je odigran u Delti 5 i pogodio je sve ključne mete svoje publike. Povici bravo!, pljesak dug i snažan, kao i emocije u rasponu od suza do smijeha pa opet do suza.

Monodrama o svakodnevici s elementima stand upa i performansa, o naciji gdje se prije središnjih vijesti reklamiraju tablete za smirenje žena, a odmah zatim za mušku potenciju, dojmila je publiku:

„ Predstava rezonira kao obraćanje žene ženama. Ali i muškarcima koji bi trebali razmišljati o poziciji žena. Lolipop je zapravo potresna predstava, rekla bih tragikomedija”, „Superpametna predstava”, „Mogu bolje“, kaže Aleksandra Stojaković Olenjuk i ode i ostavi nas zadivljene, dirnute, uplakane, nasmijane. Odlična predstava, bravo dvjema mladim ženama”, „Nevjerojatno izvođački hrabro i odlučno. Dekonstrukcija svakodnevice u kojoj se možemo svi prepoznati. To je pravo političko kazalište”, „Vrlo intimna predstava. Potresen sam subjektivističkim kutom gledanja”, „Snažno podupirem autorsko kazalište i pristup kakav imaju autorice Antulov i Stojaković. Pohvale projektu i vrijednom autorskom radu koji je ovdje zaista iskren, gdje autorice s publikom izmjenjuju ranjive trenutke, to izuzetno cijenim”, „Sviđa mi se što je dizajn svjetla tako jednostavan i pametan. Najprije sam se pitao kada će se u gledalištu ugasiti svjetlo. Malo mi je u početku bilo neobično, ali onda kada se ta distanca između nas svjetlom ukinula, poželio sam da smo svi još i bliže. Izvrsni su mi prijelazi između komičnog i vrlo emotivnog. Progovara se o mnogim situacijama o kojima nam je neugodno pričati javno. Ali nakon ove predstave osjećam da se taj element neugode treba ukloniti, da treba uživati u tome da je nešto banalno, ali je toliko emotivno i na kraju – važno”.

Reprize „Lolipopa” u Delti 5 su u petak 11. siječnja (rasprodana izvedba) te u subotu 12. siječnja (ulaznica tek nekoliko) u 19,30 sati. Sljedeći mjesec „Lolipop” pogledajte 15. i 16. veljače u 19,30 sati.

 

Foto & Video galerija