„LOLIPOP“ – PRIČA O RANJIVOSTI KOJA POSTAJE SNAGA

19. svibnja 2022.

Monodrama s elementima stand-upa i performansa „Lolipop“ ponovno je na našem programu i to već u petak 20. i u subotu 21. svibnja s početkom u 19,30 sati u Dram(m)a centru „Zajc“. Tekst i režiju potpisuju dramaturginja Nataša Antulov i glumica Aleksandra Stojaković Olenjuk koja i izvodi predstavu. Autorice propituju što je to seksualna intimnost i što sve na nju utječe? Pornografija? Rad? Jogurt u dječjem vrtiću? Ministarstvo zdravstva? Iscrpljenost? Sram? Dokolica? Kakvo je to društvo u kojem se prije središnjih vijesti reklamiraju tablete za smirenje žena, a odmah zatim za mušku potenciju?

Predstava je već snažno dojmila i publiku i kritiku. „Ovo je priča o tijelu, tijelom, pa golotinja ne služi, kao što je to često slučaj, kao dio senzacije ili spektakla, nego kao sredstvo izlaganja najintimnijeg prostora naših slabosti. Ogoljivanjem se na vidjelo iznosi ispovijest o stidu, kako prema našim nesavršenostima koje se lome pod pritiskom očekivanja i iluzornih slika besprijekornosti koje producira konzumeristička kultura, tako i o stidu vezanom za seksualnu intimu kojega nismo prevladali još od istočnog grijeha,“ ističe Nika Krajnović u Kulturpunktu.

Dođite u Dram(m)a centar „Zajc“ i doživite priču o ranjivosti koja postaje snaga, a nakon izvedbi ostanite i na „Afteru“ što će ga organizirati studentice i studenti Filozofskoga fakulteta u Rijeci.