Luka Dragić u “Enigmatskim varijacijama”

13. travnja 2023.

Istaknuta glumica i redateljica, doajenka hrvatskog glumišta, Riječanka Neva Rošić režirala je „Enigmatske varijacije“, intrigantnu ljubavnu priču, psihološki triler poznatog francuskog autora Érica-Emmanuela Schmitta u koprodukciji riječkog i zagrebačkog HNK-a. U predstavi će Aleksandar Cvjetković i Luka Dragić pružiti „napetu igru, verbalne dvoboje i pametne misli“, kako je to kazala Neva Rošić.

Premijera predstave je u prostoru Exportdrva u petak 14. travnja, a reprize su 15., 17., 18., 27. i 28. travnja u 19,30 sati.

Enigmu tijekom predstave rješava i Luka Dragić kao plahi, uporni novinar Eric Larsen koji povodom izdanja nove knjige dolazi intervjuirati slavnog pisca Abela Znorka, a njega tumači Aleksandar Cvjetković (koji je istu ulogu tumačio i na talijanskom jeziku na prošlosezonskim izvedbama!).

Prvak Drame HNK-a u Zagrebu Luka Dragić prije izlaska pred riječku publiku govori o radu na predstavi s Nevom Rošić i Aleksandrom Cvjetkovićem, ali u želji da dođete doživjeti sami, ne otkriva puno o svom liku punom iznenađenja:

“Rad na predstavi je, zahvaljujući gospođi Nevi bio onakav kakav sam priželjkivao. Rad koji, nažalost, u zadnje vrijeme zna izostati u teatru. Rad pun iskrenog kopanja, traženja, otkrivanja… rad koji je zahtjevan, ali rad koji se duboko upisuje u glumačko tijelo. Rad koji vraća na osnovne postavke našeg posla, koji nas vraća partneru i nama samima.

Aleksandar Cvjetković je fantastičan glumac. Fantastičan. Užitak je postojati s njim na sceni. Nadam se samo da sam mu upola dobar partner kao on meni…

O Ericu Larsenu ne mogu previše reći bez da otkrivam detalje predstave. Mogu reći da je on svojevrsna enigma koja se lagano, uz iznenađenja, odmotava i otvara pred gledateljem do kraja predstave.”