MAESTRALNA „TOSCA“ NA POZORNICI PULSKE ARENE!

2. srpnja 2021.

Puccinijevo maestralno djelo o ljubavi, požudi, ljubomori i izdaji, opera „Tosca“ u srijedu će 7. srpnja s početkom u 21 sat biti izvedena na pozornici fascinantne 2000-ljetne pulske Arene! Operom će ravnati međunarodno priznati maestro Philipp von Steinaecker, dok je solistička podjela predvođena senzacionalnom Maidom Hundeling kao Toscom, mediteranski strastvenim Dimitrisom Paksoglouom kao Cavaradossijem i demonskim Giorgiom Surianom kao Scarpijom.

Jedno od najpopularnijih i najizvođenijih djela svjetskoga opernog repertoara prožeto je strastvenom i dramskom glazbom koja živo ilustrira svaku misao, osjećaj i ugođaj. U svijetu netolerancije i tiranije moćnika, žena koja živi za ljubav i umjetnost preuzima inicijativu i odlučuje o bezuvjetnoj slobodi, i osobnoj i umjetničkoj i političkoj. Režija Marina Blaževića omogućuje publici gledanje triju različitih predstava „Tosce” odnosno tri različita načina njezine moguće inscenacije: od opernog historicizma čija vizualnost počiva na ljepoti kazališnog slikarstva i „autentičnim“ kostimima, preko „aktualizacije“ operne priče do operne režije svedene na neophodno: glazbu, dramu, glas, glumu, osobnost izvođača i intenzitet doživljaja.

Doživjeti omiljene arije Recondita armonia, Vissi d’arte, E lucevan le stelle, Te Deum i finalni duet Tosce i Cavaradossija u scenografiji rimskog zdanja prilika je koja se ne propušta! Ulaznice su dostupne putem sustava www.eventim.hr, a od subote, 3. srpnja i na prodajnom mjestu ispred Arene (radno vrijeme: 9-13 i 18-22 sati, a na dan izvedbe od 9 sati do početka predstave). Požurite po svoje!

Foto & Video galerija

Financijer
Prijatetlj projekta
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je lavoce-300x116.jpg
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico
Medijski pokrovitelj