MAJKE PLEŠU 12. I 13. SRPNJA U TORPEDU

11. srpnja 2017.

Plesna predstava Dancing Moms autorica i izvođačica Ivane Kalc i Mile Čuljak u koprodukciji umjetničke organizacije Kabinet i HNK Ivana pl. Zajca premijerno će igrati u Torpedu u srijedu 12. srpnja, a reprizno u četvrtak 13. srpnja u 21:30 sati u sklopu 14. Riječkih ljetnih noći.

Autor glazbe je Adam Semijalac, fotograf Kristijan Vučković, a za video je zadužen Damir Jevtić.

Kako navode autorice, Dancing Moms je svojesvrsni hommage instituciji majčinstva, umjetničko istraživanje izvedbe majčinstva. Obitelj, kao dominatni oblik organizacije reproduciranja svakodnevnog života i najčešće brige o djeci, doživjela je određene transformacije. Predstava postavlja mnoga pitanja koja se odnose na koncept „majka 21. stoljeća”.

Mila Čuljak majka je, radnica u kulturi i obrazovanju, autorica, izvođačica i suradnica na brojnim produkcijama nezavisne i institucionalne scene, jedna je od pokretačica edukacije u suvremenom plesu te inkuzivne plesne scene za osobe s dječjom i cerebralnom paralizom u Rijeci.

Sudjelovala na nekim od festivala kao što su Biennial of emerging artists, Biennial of young artists from Europe and Mediterranean, Tjedan suvremenog plesa, Platforma.hr, Riječke ljetne noći, WARP pogon Zagreb, OP-art festival, Crna ovca, Singapore Fringe Festival, TheatreszeneEuropa. Ivana Kalc je majka i plesačica, osnivačica umjetničke organizacije Kabinet, u čijoj produkciji ostvaruje vlastite autorske radove (Markacije; Braća Kalc/Kamo sve to vodi?; Honestly, me – solo u 5 činova; We’re in this together). Autorska predstava Naša stvar uvrštena je u Plesnu mrežu Hrvatske kao jedna od najboljih predstava u 2016. Surađivala je s raznim umjetnicima i organizacijama, te je gostovala na mnogim festivalima u zemlji i inozemstvu. Suradnica je na kolegiju Glumac i koreografija na studiju Gluma i mediji pri Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci. U 2016. je umjetnička voditeljica Festivala suvremenog plesa i pokreta Periskop.

U predstavi se koristi engleski jezik, publici će biti podijeljen prijevod uz program predstave.

Pokrovitelj plesnog programa

logo_INA

Foto & Video galerija