“MALI PRINC” – BEZVREMENSKA PRIČA ZA CIJELU OBITELJ

3. prosinca 2019.

Dječaka zlatne kose s asteroida B 612 znaju svi. S njime smo u djetinjstvu odlazili na pustolovine, kad smo postali stariji, doživljavali smo ih na sasvim nov način, a svakim ponovnim susretom s Malim princom, otvara se još beskonačno mnogo svjetova.

Mali će princ doputovati na pozornicu riječkog “Zajca” sutra, 4. prosinca u 19 i 30 sati, s nizom prepoznatljivih likova (s) kojima ćemo se smijati, ali i o kojima ćemo promišljati i učiti ih gledati njegovim očima. Od Avijatičara, Poslovnog čovjeka, Uobraženke, pa sve do Ruže – svaki će lik u mozaiku Exupéryjeve priče iznjedriti novu pouku i još jednom potvrditi zašto je ova priča već generacijama jedna od najomiljenijih.

“Od svakog treba tražiti samo ono što može dati”, pa do najpoznatijeg “Samo srcem se dobro vidi, ono bitno je očima nevidljivo”, ova će predstava, baš kao i književni predložak, iz replike u repliku osvajati naša srca.

A neodoljivost ove suvremene bajke bez dobne granice još je veća jer, uz glumce Hrvatske i Talijanske drame, na sceni gledamo i polaznike Riječkog kazališta mladih “Kamov” – mlade perspektivne buduće glumce i glumice. U režiji Renate Carole Gatice, čije su režije i rad na području kazališta za djecu i mlade već izmamili brojne osmjehe na lica, i velikih i malih, “Mali princ” je predstava za cijelu obitelj koju ovog prosinca nećete htjeti propustiti.

Dinamična i vizualno privlačna, čarobne scenografije i životopisnih kostima, ispunjena dječjom radošću, ova je predstava namijenjena svoj djeci – ali i odraslima, koji u riječima Malog princa mogu pronaći vrijedne životne mudrosti.

Reprize “Malog princa” na rasporedu su 9., 10., 13.,14., 19. i 20. prosinca u 12 sati te 9. i 10. prosinca u 19 i 30. No požurite, jer ulaznice za gotovo sve izvedbe su već rasprodane!

A u veljači, “Mali princ” postaje “Il piccolo principe” – nikako ne propustite inačicu predstave na talijanskom jeziku.

A dok s nestrpljenjem iščekujete put u svemir Malog princa, pogledajte fotografije s probe!

Foto & Video galerija