MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH OPERNIH PJEVAČA “ZINKA MILANOV”

10. srpnja 2015.

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka pokrenulo je prvo Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača „Zinka Milanov“. Natjecanje će se održati od 14.7. – 18.7., a namijenjeno je svim opernim pjevačima koji žele steći iskustvo presudno na putu ka ostvarenju pjevačke karijere.
Prijavilo se ukupno 74 natjecatelja koji dolaze u Rijeku iz Hrvatske, Poljske, Japana, Njemačke, Slovenije, Srbije, Finske, SAD-a, Turske, Italije i Mađarske.
Članovi žirija su Kms Olivera Miljaković, Fabrizio Melano, Mariano Horak, Tibor Bogányi, Kalle Kanttila, Marin Blažević i Vlatka Oršanić koja je ujedno i ravnateljica Natjecanja.
Otvaranje Natjecanja započet će razgovorom Marina Blaževića s Fabriziom Melanom – Svjedok vremena, koji će se održati u utorak 14. srpnja u 21:00 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Razgovarat će se o Zinki Kunc Milanov, Mariji Callas, Renati Tabaldi i drugim opernim divama i velikanima 20. stoljeća, a nastupit će operne solistice Kristina Kolar i Anamarija Knego Vidović
Finale natjecanja i dodjela nagrada održat će se u subotu 18. srpnja u 20:00 sati na velikoj sceni Kazališta kada će ujedno biti i izveden i završni koncert pod dirigentskim vodstvom Roberta Homena.
Ulaz na sve dane Natjecanja je slobodan uz prethodno podizanje propusnica na blagajni Kazališta, a za završni koncert ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kazališta.