MI RAZVIJAMO PUBLIKU, PUBLIKA RAZVIJA NAS – HNK IVANA PL. ZAJCA U LITVI

28. svibnja 2018.

Na Forumu Europske prijestolnice kulture u Kaunasu, u Litvi, Katarina Mažuran Jurešić, voditeljica programa razvoja publike, govorila je o načinima na koje Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca iz Rijeke provodi programe razvoja publike.

Na Forumu su sudjelovali predstavnici deset europskih gradova prijestolnica kulture, bivših i budućih, koji su predstavili svoje programe, razgovarali o iskustvima, razmjenjivali ideje i dogovarali suradnju.
HNK Ivana pl. Zajca jedan je od glavnih partnera EPK Rijeka 2020. Bogat program i različiti projekti kojima kazalište uključuje svoju publiku, komunicira s njom i raste zajedno s publikom – svrstava ovu ustanovu među odlične primjere u europskom kontekstu.

I projekti koji se već nekoliko godina provode u kazalištu i neki novi, npr. Riječko kazalište mladih Kamov, Kazališni sabor, suradnja s ranjivim skupinama u društvu, poziv „Obnovimo kazalište“, baletne radne matineje i program „Iza pozornice“, Glazbeni salon i drugi izazvali su interes, a poruka „Mi razvijamo publiku, publika razvija nas“ jednostavno sažima koliko su programi razvoja publike važni i za publiku i za kazalište samo.