MLADA PUBLIKA ODUŠEVLJENA PRVIM U NIZU EDUKACIJSKIH KONCERATA: „NEŠTO SMO NAUČILI, A NEŠTO PONOVILI, ODLIČNI SU!“

25. ožujka 2022.

Gledalište „Zajca“ sinoć je ispunila naša najiskrenija i najotvorenija publika – učenice i učenici riječkih škola. Koji je tome razlog? Prvi u nizu edukacijskih koncerata pod nazivom „Putovanje glazbenim krajolicima“. Glazbenice i glazbenici Riječkoga simfonijskog orkestra pod dirigentskim vodstvom Stjepana Vugera za našu su mladu publiku izveli tri stavka Beethovenove Šeste simfonije. Maestro Vuger koji je ujedno i vodio program maštovito je približio čar pastorale, doživljaj izleta na selo i boravka u prirodi ispričane glazbom. Po završetku koncerta iskoristili smo priliku te upitali prvu publiku o njihovim dojmovima:

„Bilo je jako zanimljivo, naučili smo neke nove stvari, a nešto smo ponovili, dirigent je sve lijepo ispričao. Odlični su!“

„Odlični su maestro i Orkestar!“

„Svidjelo mi se, najviše violine.“

„Super je. Stjepan Vuger je super, pravi je edukator. Zanimljivo je i odraslima, a tri stavka su taman da ne bude predugo“.

„Bravo za malene u publici, kako su sudjelovali, preslatki su. Bili su tihi i dobro pratili, a potom i odgovarali na pitanja. Svaka čast!“

„Bila sam u glazbenoj pa znam sve što su večeras govorili, ali mi se jako svidjelo, lijepo su svirali.“

„Izvrstan koncert, doći ću u subotu da poslušam cijelu Simfoniju. Odlični su i dirigent i Orkestar!“

Edukacijski koncerti na programu su još 25. ožujka u 19,30 sati, potom dvije izvedbe 28. ožujka s početkom u 10 i 12 sati te 1. travnja u 19,30 sati. A one koji žele poslušati cijelu „Pastoralnu“ simfoniju u izvedbi našega Orkestra pozivamo na Simfonijski koncert „Večer klasike: Mozart, Beethoven“ 26. ožujka u 19,30 sati.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra