„MOJE KAZALIŠTE“, PILOT PROJEKT ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

16. travnja 2015.
Sukladno sloganu “Kazalište narodu” i cjelokupnom konceptu rada i organizacije kazališne uprave HNK Ivana pl. Zajca koja pažnju posvećuje svim građanima, u sklopu projekta „DIPLOMIRANI GLEDATELJ“osmišljen je pilot projekt za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „MOJE KAZALIŠTE” .

Projekt je pokrenut na inicijativu voditeljice projekta „Rijeka – zdravi grad” Irene Deže Starčević, a dramaturginja Nataša Antulov sa suradnicima, voditeljicom projekta Diplomirani gledatelj, glumcima, scenografom i kostimografom osmislila je pet radionica u kojima će djeca imati prilike upoznati rad kazališta i surađivati s kazališnim djelatnicima. Prva radionica održat će se u utorak, 7. travnja 2015. u 16.30 sati, a razgovarat će se o tome što ih zanima u kazalištu, na koji način bi voljeli sudjelovati u stvaranju igrokaza, bi li htjeli sami stvarati tekst ili pak koristiti neku priču koja im je draga…
U sklopu aktivnog sudjelovanja u projektu, omogućit će im se i kreiranje kazališne predstave te izvođenje iste na velikoj sceni HNK Ivana pl. Zajca. Cilj ovog jedinstvenog projekta “Moje kazalište” je pokazati da Kazalište pripada svima, odnosno, da postoji za svakog gledatelja, a djeci pruža mogućnost i uvid  u mogućnost  budućeg aktivnog sudjelovanja.