KRITIČKI GLAS: NAJBOLJI “ZRINJSKI”!

22. listopada 2018.

„Vidjela sam svakog „Zrinjskog“ još od 50-ih godina do danas, a ovaj „Zrinjski“ , po svom intenzitetu, energiji, muzikalnosti i sjajnim glasovima, glazbeno je jedna od najboljih predstava. U Rijeci imate sjajne soliste, okupili ste ekipu kakvu u ovom trenutku nema nijedno drugo kazalište u Hrvatskoj.  Imate najboljeg „Zrinjskog“ kojeg sam do sada čula“, kazala je Jagoda Martinčević, gošća „Kritičkog glasa“ o operi „Nikola Šubić Zrinjski“. U superlativima je o novom riječkom „Zrinjskom“ govorila i gošća Jana Haluza: „Robert Kolar najbolji je Zrinjski kojeg sam čula. Ovaj riječki ‘Zrinjski’ uopće je najbolji kojeg sam do sada doživjela”, kazala je Jana Haluza. „Nikada do sada nisam čuo ovako dobru Jelenu kao što je Jelena Anamarije Knego! Režija Dore Ruždjak Podolski nadopunila je i proširila okvir nacionalne opere. Sjajnim radom na profiliranju likova gledali smo ljude od krvi i mesa”, ocijenio je gost kritičar Trpimir Matasović.

Stoga ne propustite operu kojoj ugledni muzikolozi i glazbeni kritičari daju najviše ocjene, a ganuta je publika ispraća ovacijama.
Posljednju prigodu da čujete premijerni solistički četverolist što ga čine Robert i Kristina Kolar te Anamarija Knego i Aljaž Farasin pod ravnanjem maestra Villea Matvejeffa u ovoj sezoni, imat ćete večeras, u ponedjeljak, 22. listopada u 19.00 sati!

Istodobno, na večerašnjoj izvedbi završava snimanje opere za uglednu međunarodnu izdavačku kuću CPO, prvo snimanje „Zrinjskog“ za stranog izdavača.