„NAJLJEPŠE OD BALETA“ POSVEĆENO MAJI PLISECKOJ

7. svibnja 2015.

Baletni ansambl HNK Ivana pl. Zajca Rijeka donosi vam Najljepše od baleta, a na programu je u utorak 5. svibnja u 19:30 sati i u srijedu 6. svibnja, dvije izvedbe, u 12:00 i u 19:30 sati.

Na programu su izvedbe nekih od najljepših dueta i ulomaka iz glasovitih baletnih klasika kao što duet iz 1. čina baleta„Romeo i Julija“Sergeja Prokofjeva u koreografiji Ronalda Savkovića i izvedbi Tamare Szilagyi i Owena Lanea, potom duet iz 2. čina „Giselle“ Adolpha Adama u koreografiji Jeana Correlija i izvedbi para Sabina Voinea Vukman i Joseph Cane dok će Ruski ples iz „Orašara“ Petra Iljiča Čajkovskog, u koreografiji Ronalda Savkovića, otplesati Cristina Lukanec i Andrei Kӧteles. Nakon uvijek omiljenih klasika, slijede izvedbe atraktivnih suvremenih komada u koreografiji Ronalda Savkovića: Fado minijature što će ih otplesati Laura Orlić, Irina Kӧteles, Owen Lane i Daniele Romeo te duet robova iz baleta „Aleksandar“u izvedbi Nikole Tomaševića i Svebora Zgurića. A nakon nedavnog uspjeha zajedničke, dvostruke baletne predstave Šeherezada & Carmen, riječka publika će imati iznimnu prigodu vidjeti i novu kreaciju koreografa Lea Mujića pod naslovom „Mikutnica“.

Riječka plesna uspješnica „Shut up and Dance“ u koreografiji Ronalda Savkovića na elektronsku glazbu Renea Beera, koja od premijere oduševljava publiku svojom energijom, spajajući klasiku i suvremeni ples, u skraćenoj i izmijenjenoj verziji, bit će izvedena u drugom dijelu večeri. U izvedbi nove verzije dugovječne hit predstave sudjeluju Marta Kanazir, Tamara Szilagyi, Laura Orlić, Paula Rus, Sabina Voinea Vukman, Marta Voinea Čavrak, Anca Zgurić, Tena Ferić Dokmanović, Andrei Kӧteles, Svebor Zgurić, Owen Lane, Balint Rauscher, Daniele Romeo i Joseph Cane.

Izvedbe oba dana posvećene su slavnoj, nedavno preminuloj Maji Pliseckoj, jednoj od najvećih balerina 20. stoljeća.

Foto & Video galerija