NAKON MNOGIH EUROPSKIH GRADOVA, BALET „ROSSINI CARDS“ ODUŠEVIO I RIJEKU!

19. svibnja 2018.

Mauro Bigonzetti, Filip Fak i riječki baletni ansambl premijerom suvremenog baleta „Rossini Cards”  priredili su pravu gurmansku plesnu večer! Snažni aplauzi pratili su i duete i  grupne slike, smijehom se reagiralo na komične momente, a na kraju su se, uz povike bravo!, plesači više puta vraćali na poklon.

Hommage slavnom talijanskom skladatelju Gioachinu Rossiniju, njegovom glazbenom talentu, ali i onom gastronomskom, u sedam slika kroz precizan, geometrijski ritam i dionizijsku energiju stigao je i u Rijeku, nakon gotovo 15 godina na europskim i sjevernoameričkim pozornicama.

 „Predstava je osvježenje!”, „Rossini je bio veliki gurman i to se u predstavi vidi”, „Mnogo je izrazito zahtjevnih elemenata, u isto vrijeme je poletno i lako, i jako zahtjevno i teško. Spaja erotično, intimno, novo s klasičnim i komičnim”, „Sviđa mi se koreografovo poigravanje našim očekivanjima od klasičnog baleta, kojim se on zapravo šali i istovremeno mu odaje počast”, „Čuo sam već ranije da je Rossinija vrlo teško svirati, a kako mi se čini – još ga je teže plesati. Prelijepo osmišljeno”, „Sat vremena užitka koji si svatko može i treba priuštiti. Divna glazba, prekrasni plesači i fenomenalna izvedba”, „Predstava je odlična, profinjena, suptilna… kolektivne scene su dinamične.  Naročito mi se sviđa što sjajni Filip Fak uživo izvodi glazbu ”.

Uz izvrsnog pijanista Filipa Faka, zvijezde Rossini/Bigonzetti gozbe šesnaestero je plesača Baleta HNK Ivana pl. Zajca: Ricardo Campos Freire, Ksenija Duran Krutova, Shota Inoue, Marta Kanazir, Andrei Köteles, Nika Lilek, Maria del Mar Hernandez, Laura Orlić, Michele Pastorini, Daniele Romeo, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Hélias Tur-Dorvault, Marta Voinea Čavrak, Anca Zgurić  i Svebor Zgurić.

Do dolaska koreografa Maura Bigonzettija, njegovu je koreografiju riječkom Baletu prenosila asistentica Béatrice Mille. Kostimografkinja  e Helena de Medeiros, oblikovatelj svjetla Carlo Cerri, a njegov suradnik Massimo Consoli. Glazbu je odabrao Bruno Moretti.

Ljubavni ples izražen kroz efektne skuplturalne forme, odavanje počasti eleganciji balerina, slavlje ženske ljepote i fizionomije, bliskost, intimnost, veselje i komičnost. Predstava „Rossini Cards” sadrži i nekoliko tajnih sastojaka, provjerite ih na reprizama 21, 23, 25. svibnja u 19 i 30 sati te 26. svibnja u 18 sati.


Sponzori predstave:

IIC-colore-zagabria.jpg

klana

Foto & Video galerija