NAPOKON U RIJECI! 23. SUSRET PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ

13. rujna 2021.

23. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra ASSITEJ napokon se održava u našem gradu, a počinje već danas 13. rujna! Festival će u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku trajati do četvrtka 16. rujna, a domaćin je Riječko kazalište mladih “Kamov”. Program donosimo na poveznici, a ulaz na predstave je besplatan. Međutim, zbog epidemioloških mjera broj mjesta u gledalištu jako je ograničen, stoga čim prije odaberite predstavu ili predstave koje vas zanimaju te se prijavite putem e-maila: rkm.kamov@gmail.com. Za ulaz nije potrebna COVID-potvrda, ali nošenje maske je obavezno.

Na Festivalu će nastupiti šest dramskih studija iz cijele Hrvatske: Dramski studio „Donatolina“ Kazališta lutaka Zadar, Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec, Riječko kazalište mladih Kamov, Teatar Tirena iz Zagreba, Skupina Tini Bjelokaz Bjelovarskoga kazališta i Dramski studio Kazališta Virovitica. Bit će prikazan i dokumentarni film kazališne radionice Malik – „Malik – 20 godina rada“.

Osim kazališnih izvedbi, nude se i različite radionice za djecu i mlade: plesna radionica hip-hop-a centra K2K, radionica „Translating creativity into action“ / „Kako kreativnost pretvoriti u scenu?“ koju oraganizira Try theatre Rijeka. A nakon svake predstave održat će se kratki razgovor s mladim izvođačima.

Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra ASSITEJ održava se već više od 20 godina s ciljem promicanja kazališta i kazališne djelatnosti za djecu i mlade, poticanja kvalitete, međusobnoga umrežavanja i razmjene iskustava i znanja. Svrha Festivala je odgajanje mlade kazališne publike na umjetnički vrijednim predstavama prilagođenim dobnim i recepcijskim mogućnostima djece, stvarajući od njih gledateljice i gledatelje koji će svojim, tako izgrađenim estetskim i vrijednosnim kriterijima usmjeravati, kao publika, daljnje putove hrvatskoga kazališta.

Vidimo se u HKD-u!