NAPOKON! ULAZNICE ZA IZVEDBE „AMARCORDA“ U PRODAJI!

20. listopada 2022.

Željno iščekivana predstava, projekt za koji smo dobivali česte upite publike, Fellinijev „Amarcord“ u režiji i adaptaciji Luciana Delprata premijerno je na riječkoj pozornici u srijedu 2. studenoga u 19,30 sati, a reprize su 3., 4., 5., 8. i 9. studenoga. Ulaznice za sve izvedbe upravo su krenule u prodaju!

Jedan od najpopularnijih filmova slavnoga Federica Fellinija, remek-djelo europske kinematografije, humorni film iz 1973. godine „Amarcord“ oživjet će na sceni „Zajca“. Nostalgičnu, pomalo autobiografsku, duhovitu priču o životu mještana talijanskoga gradića Riminija 1930-ih donosi višestruko nagrađivani Luciano Delprato. „U Fellinijevom svijetu, sjećanje je dio tijela koji intenzivno koristimo za smijeh, čežnju, pozdrav. Gorko-slatki oproštaj od nevinosti što definira prijelaz iz djetinjstva u odraslu dob, buđenje tjelesne požude, uznemirujuće iskustvo naziranja blizine kraljevstva smrti“, ističe Delprato. Drama o razuzdanoj skupini likova, obilježena tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima.

Predstava je nastala u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula, a igraju glumice i glumci riječkih ansambala Hrvatske i Talijanske drame.

Foto & Video galerija

Foto: Karlo Čargonja