„NAŠ ODGOJ“ RASTURIO NA PREMIJERI!

18. travnja 2018.

Premijeru „Našeg odgoja” Hrvatske drame i studenata treće godine studija Gluma i mediji APURI premijerna publika prihvatila je s oduševljenjem.

Prvi komentari o predstavi autorice Vedrane Klepice i redateljice Renate Carole Gatice bili su:

„Oduševljena sam. Glumci i režija – izvrsni. Divno je vidjeti mlade, pohvaljujem suradnju sa studentima, to zasigurno daje neku novu energiju na pozornici, energiju kakvu dugo nismo osjetili sa scene. Preporučila bih svima da dođu pogledati”, „ Sjajna predstava!”, „Predstava otvara mnogo tema. I dirnula me i nasmijala. Ali i pojačala zabrinutost”, „Ova generacija studenata je zaista kvalitetna, s njima se očigledno može mnogo”, „Ideja je odlična. Dugo u kazalištu čekam ovu temu, temu o mladima čiji se život odvija uglavnom na mobitelima”, „Dinamična predstava, vizualni dio predstave je odličan, scenografija – fenomenalno rješenje”, „Bravo, rasturili su!“.

Dramaturginje su Nataša Antulov i Vedrana Klepica, suradnik za pokret je Damian Cortes Alberti, a autor glazbe Josip Maršić. Kostimografiju je osmislila Manuela Paladin Šabanović, a scenografiju Liberta Mišan. Autorica videa je Sara Salamon, dizajner svjetla Boris Blidar, a autori grafita u predstavi Marko Zurak i Elena Apostolovski.

U premijernoj postavi igrali su Romina Tonković, Anja Sabol, Gala Nikolić, Deni Sanković, Mario Jovev, Vanda Velagić, Sara Blažić, Biljana Torić i Aleksandar Cvjetković, a na videima Tanja Smoje, Anastazija Balaž i Dražen Mikulić.

Reprize predstave namijenjene tinejdžerima i odraslima u HKD-u na Sušaku su 21. travnja u 18 sati te 23. i 24. travnja u 19:30 sati.

Razgovori s publikom na temu „Za što ste nas odgojili?” održat će se nakon izvedbi predstave 21. i 24. travnja u atriju HKD-a na Sušaku.

Foto & Video galerija