NAŠ OTELLO, LUIS CHAPA, PJEVA U METROPOLITANU!

13. ožujka 2018.

Stalni gost riječke Opere tenor Luis Chapa u utorak 13. ožujka debitira u Metropolitan operi u New Yorku kao američki pomorski časnik Pinkerton u Puccinijevoj operi „Madama Butterfly”! Već tjedan potom, pridružuje se našem ansamblu Opere u pripremama za gostovanje Verdijeva „Otella” u HNK u Zagrebu 28. ožujka 2018! Podsjetimo, predstava je premijerno odigrana 28. siječnja prošle godine, a nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta kao najbolja operna predstava u cjelini.
Chapa će Otella potom pjevati i u Rijeci na repriznim izvedbama 23. i 25. travnja u 19 sati! Tada će „Otello” biti dijelom jedinstvene Verdi – Shakespeare trilogije kada će se uprizoriti i izvoditi u nizu od tri tjedna tri Verdijeve opere „Macbeth”, „Otello” i „Falstaff” temeljene na Shakespeareovim dramama!
U HNK Ivana pl. Zajca publika pamti Luisa Chapu iz opera „Adriana Lecouvreur”, „Moć sudbine”, „Cavalleria rusticana”, „Andrea Chénier”, te iz „Otella”. Bila je to njegova osma produkcija u kojoj je pjevao ulogu Otella.
Osim u njujorškom Metropolitanu, Luis Chapa je nastupao u mnogobrojnim europskim i svjetskim kazalištima, opernim kućama i koncertnim dvoranama kao što su: Šangajska opera, Seattle opera, Teatro Verdi u Trstu, Državno kazalište Oldenburg u Njemačkoj, Opera North u britanskom Leedsu, Velška nacionalna opera, Kazalište Essen i Kazalište Freiburg u Njemačkoj, Dorset opera festival u Ujedinjenom Kraljevstvu, Heidenheim festival u Njemačkoj, Švicarsko narodno kazalište u Bernu, Tirolski festival u Austriji, Poljska nacionalna opera u Varšavi, Teatr Wielki u Poznańu, Dvorana kraljice Elizabete, Gradska dvorana u Hong-Kongu u Kini, Moravsko-šlesko nacionalno kazalište u Ostravi u Češkoj, zatim festivali u Wqiesbadenu, Erfurtu, Mannheimu, Giessenu, Bonnu, Dortmundu, Saarbrückenu, Braunschweigu, itd.