NE PROPUSTITE: NEODOLJIVI „DON GIOVANNI“ ZAVODI POSLJEDNJI PUT U SEZONI!

29. veljače 2016.

Mozartov „Don Giovanni“, multimedijalna operna produkcija HNK Ivana pl. Zajca nastala u suradnji s New Generation Operom iz Helsinkija, ovjenčana najvišim ocjenama glazbene kritike i oduševljenjem publike koje je rezultiralo dvjema nagradama za proteklu sezonu, u ovoj će 2016., Mozartovoj godini, u kojoj obilježavamo 260. godišnjicu rođenja i 225. godišnjicu njegove smrti, zabilježiti još tri izvedbe: 3., 5. i 8. ožujka 2016. s početkom u 19.30 sati.
Operna predstava odnosno „opera i film ujedno“ pod dirigentskim vodstvom glavnog gosta-dirigenta Villea Matvejeffa i u režiji Erika Söderbloma jedna je od najkompleksnijih produkcija koja se uspješno približila mlađim generacijama, a istodobno oduševila tradicionalnu opernu publiku.

Sjajne mlade pjevače nove generacije koji čine solističku postavu i u novim će izvedbama predvoditi gost iz Finske, Waltteri Torikka u naslovnoj ulozi, a pridružit će mu se, po prvi put na riječkoj seceni, još jedan finski pjevač: bas Tapani Plathan u ulozi Leporella. Po prvi put nastupit će i riječka operna solistica Vanja Zelčić kao Donna Anna. I u ostatku ekipe najbolje su snage riječke opere: Kristina Kolar u ulozi je Donne Elvire, Slavko Sekulić kao Commendatore i Marko Fortunato kao Don Ottavio, potom Morana Pleše kao Zerlina te Dario Bercich u ulozi Masetta.

Podsjetimo, „opera i film ujedno“, osuvremenjena inscenacija „Don Giovannija“ koji nudi jednu glazbenu i čak tri vizualne perspektive uživo, s iznimnim je uspjehom premijerno izvedena u svibnju 2015. Potom su uslijedile stručne ocjene i napisi poput  „svjetska izvedba koja do sada još nije viđena na hrvatskim pozornicama“, „sjajna predstava koju vrijedi vidjeti više puta“, „predstava dovedena do tako visokog nivoa da se gleda s užitkom i razumijevanjem“ „ predstava, jedna od onih o kojima će se pričati i koje će se s radošću ponovo gledati“…

Oni koji su propustili ranije izvedbe ili žele još jednom uživati u hvaljenoj opernoj predstavi, svakako ne bi smjeli propustiti posljednje njene ovosezonske izvedbe. Jer „Don Giovanni“ potom se vraća tek na proljeće 2018. godine.