proba Velikog finala koncertne sezone

NIJE – NEGO (4)

14. lipnja 2022.

“Tristan i Izolda”, Mahler, solist Berlinske filharmonije, “Zinka Kunc”, turneja u Sloveniji i Finskoj…

Nevjerojatno, ali jedna od teza koje kruže medijskim prostorom u posljednje vrijeme jest i ona da je riječka Opera “brod koji tone”. Ona možda jest “brod”, ali sigurno ne “tone” nego brodi u svoju sjajnu budućnost. Ni deset dana nakon što je riječka Opera obnovila i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom snimila “Tristana i Izoldu”, Riječki simfonijski orkestar izvodi Mahlerovu Prvu simfoniju “Titan” u sklopu programa velikog finala koncertne sezone. Ali to nije sve što treba znati. “Tristan i Izolda” riječke Opere nagrađeni su najvišim priznanjima u Hrvatskoj: bijenalnom Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju opernu predstavu u cjelini i prestižnom Diplomom „Milka Trnina“ koja se dodjeljuje za najuspješnije i najzapaženije glazbene umjetničke izvedbe.

U ovom trenutku, riječka Opera je i jedina u Hrvatskoj koja izvodi opere Richarda Wagnera. S Riječkim simfonijskim orkestrom (RSO) u petak, prije izvedbe fascinantne Mahlerove “Titan” simfonije, nastupa i jedan od najboljih europskih violončelista, Bruno Delepelaire, solist – Berlinske filharmonije!

Usto, krajem lipnja riječka Opera, Riječki simfonijski orkestar i Balet gostuju u ljubljanskoj Operi s izvedbom Gounodovih “Romea i Julije”, a potom i gala koncertom opernih solista i Baleta. U srpnju najavljujemo četvrto Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača “Zinka Milanov”, a potom gostujemo i na opernom festivalu u Savonlinni u Finskoj.

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra
 

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj