Nikada dovoljno slavljenja ljubavi! U GOSTE STIŽU ROMEO I JULIJA!

21. lipnja 2022.

Shakespearov klasik „Romeo i Julija“ u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji Drame SNG-a Maribor stiže na scenu riječkog Kazališta 23. lipnja u 19 sati! Četvrtak rezervirajte za jednu od najpoznatijih ljubavnih priča ikada, uz snažan vizualni dojam i atmosferu bezvremenosti!

Sjećate li se sjajne predstave prema Harmsovim djelima, „Cirkus destetika“? Ili pak gostovanja „Gavelle“ s predstavom „Peer Gynt“ koja je oduševila publiku velikog generacijskog raspona? Aleksandar Popovski režirao je obje! I ponovno dolazi uz odlične glumce mariborske Drame, Juliju Klavžar u ulozi Julije i Žana Koprivnika kao Romea, pružiti jedinstvenu dramsku kazališnu čaroliju, uz titlove na hrvatskom jeziku.

Analizirajući djelo i okolnosti u kojima živimo, autorskom timu činilo se važnim prikazati priču kroz Julijine oči. „Središnji sukob je“, kako objašnjava dramaturginja i suatorica Nina Kuclar Stiković, „između Capuletija i Montecchija, bore se mržnja i ljubav, kao što se i ljudska priroda bori s očekivanjima društva. Instinkt s normom. Instinkt je ono što dovodi do sukoba i zato ne nalazimo temelje ni za mržnju između obitelji. Kao što se, usprkos fantazijama, ne može u potpunosti objasniti ni ljubav na prvi pogled, kao ni mržnja“.

Predstava je „gotovo idealna sinteza ozbiljne analize, humora, ironije i nježnosti“, kako kažu u slovenskom „Delu“, a zaključit ćemo riječima redatelja predstave i umjetničkog direktora Drame SNG-a Maribor Aleksandra Popovskog: „Znate li zašto Romeo ne dobiva pismo u kojem Fra Lorenzo piše o planu s Julijom? Zbog kuge u Mantovi. Povijest se ponavlja u svojoj najgoroj verziji. Ali istovremeno, ponavlja se i ljubav“.

Pogledajte fotografije u galeriji! I – dođite!

Foto & Video galerija