NOĆ KAZALIŠTA 2015. U „ZAJCU“

19. studenoga 2015.

Za ovogodišnju manifestaciju Noć kazališta, koja će se održati u subotu, 21. studenoga 2015. riječki HNK Ivana pl. Zajca za svoju je publiku pripremio program pod nazivom „Vaše kazalište vama 2“ (prvi je održan u okviru Festivala 130 kojim je oblježena 130. obljetnica otvorenja kazališne zgrade).

Riječani koji su na vrijeme preuzeli svoje propusnice od 18.00 sati moći će se uputiti u obilazak svih prostora Kazališta, od atrija i foajea, kroz dvorane za probe, dramsku i zborsku, do velike pozornice, a kroz koje će ih voditi glumci ansambla Hrvatske drame Tanja Smoje i Dean Krivačić. Tijekom obilaska, u svakom će od tih prostora vidjeti program što su ga pripremili članovi svih ansambala riječkog HNK, Hrvatske i Talijanske drame, Opere i Baleta, a ovoga puta riječ je o odlomcima i dijelovima proba predstava u nastajanju, odnosno onih koje će se uskoro moći gledati u riječkom HNK-u.

Tako će se moći vidjeti dio probe za dvojezičnu bajku  „Dugonja, Trbonja, Vidonja“ / „Spillo, Ciccio, Falco“ Hrvatske i Talijanske drame čija će premijera uslijediti 28. studenog, potom Donizettijeve opere „Le convenienze ed inconvenienze teatrali / Kazališni običaji i neuobičajenosti“ čija je premijera na programu 12. prosinca 2015. te baleta „San ivanjske noći“ koreografa Lea Mujića što će biti premijerno izveden 22. siječnja 2016. Osim tih, publika će, uz još neka iznenađenja, moći vidjeti i dijelove predstava koje će uskoro biti obnovljene poput „Ljepotice i zvijeri“, treš bajke koja se ponovno vraća na pozornicu već 26, 27, 28. i 30. studenoga 2015.

Projekt Noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u velikom broju hrvatskih gradova svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Toga dana kazališta otvaraju svoja vrata publici i produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.
Sva događanja u sklopu ove jednodnevne manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

Banner-560x82_2015

Foto & Video galerija