NOĆ / MOĆ KAZALIŠTA

17. studenoga 2018.

U jubilarnoj desetoj Noći kazališta, HNK Ivana pl. Zajca posjetilo je nekoliko stotina ljudi.

U deset kazališnih prostora zainteresirani posjetitelji svih generacija gledali su probe predstava, koje su bile ili će tek biti premijerno izvedene, svih četiriju umjetničkih grana, Hrvatske drame, Talijanske drame, Opere i Baleta.

„Odlično je, sami biramo što ćemo gledati i koliko dugo prisustvovati probi”, „Prošli smo cijelom zgradom, sve smo uspjeli vidjeti i zaista je privilegija biti ovdje, pratiti probe, moći pitati što nas zanima, pogledati kako predstava nastaje, sve je izrazito zanimljivo”, „Sretni smo što je riječka Noć kazališta ovako interaktivna”, „Sve je fora, zaista želim doći i pogledati sve što smo sada vidjeli u formi probe”, kazali su posjetitelji koje smo uspjeli zaustaviti u znatiželjnom istraživanju kazališnih prostora i događaja.

Na samom ulazu u Kazalište ksilofon i doboš svirao je član orkestra Opere Pedro Rosenthal Campuzano, na pozornici i u gledalištu bila je proba najbolje predstave u protekloj sezoni – Verdijeva „Falstaffa”, dok je s druge strane pozornice, iza željeznog zastora bila proba suvremenog baleta „Serenada i Allegro” koja će premijeru imati 7. prosinca, u foyeru za „4 bolera”, u tonskoj dvorani bila je proba predstave za djecu i obitelj  „Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju“, u orkestralnoj dvorani za predstavu za mlade „Naš odgoj“, u Gala salonu „Gale” za dramsku predstavu „Lolipop“, popularni „Zajc stand up” nasmijavao je posjetitelje u kazališnom bifeu, a vježbe studenata studija Gluma i mediji održale su se na 1. katu.

 

Foto & Video galerija