NOVI ŽIVOT KAZALIŠNIH SMREKA

5. veljače 2019.

Riječki je “Zajc” dostavio smreke osnovnim školama u Rijeci, u čijim će vrtovima i parkovima one nastaviti rasti: OŠ Gornja Vežica, OŠ Vladimir Gortan, OŠ Kantrida, OŠ Zamet, OŠ Ivana Zajca te OŠ Srdoči. Riječ je o smrekama koje su krasile kazališni balkon tijekom adventa, a koje je osigurao sponzor Hrvatske šume d.o.o. Zagreb Uprava šuma Podružnica Delnice.

Poslovna ravnateljica HNK Ivana pl. Zajca, Martina Radelja pridružila se ovoj akciji te ravnateljici OŠ Vežica, gđi Violeti Nikolić predala smreku koja će krasiti školski vrt. OŠ Vežica inače se može pohvaliti i svojim, prvim japanskim vrtom izgrađenim u Hrvatskoj.

Poslovna ravnateljica Martina Radelja tom je prigodom izrazila zadovoljstvo što je na i ovaj način produbljena i obogaćena veza HNK Ivana pl. Zajca i riječkih osnovnih škola, čiji učenici redovno posjećuju kazališne predstave.

Ravnateljica Nikolić istaknula je kako će smreka zasigurno imati posebno mjesto u školskom vrtu te je pohvalila akciju koja predstavlja uzoran primjer izbjegavanja sječe i bacanja božićnih drvca koja mogu postati trajna zelena oaza.