OBNOVIMO RIJEČKO KAZALIŠTE!

30. prosinca 2015.

Dragi naši posjetitelji, poslovni partneri, ljubitelji Kazališta, svi već primjećujemo potrebu da se naše Kazalište počne obnavljati. Dotrajao izgled Kazališta ostavlja dojam da nas nije briga za najveću i najvažniju kulturnu instituciju našega grada. Sve ćešće nam govorite da je predstava ili koncert sjajan, ali da bi trebalo poraditi na cjelokupnom izgledu Kazališta.

Ovo je poziv svima Vama da se uključite u projekt obnove koji bismo započeli već iduće godine, dakako uz sve potrebne dozvole konzervatora.

Naše i Vaše Kazalište ponovo će dobiti poznatu kazališnu boju. Riječ je o materijalu iste boje čiji uzorak imamo od prije 30tak godina, tj. prije zadnjeg preuređenja Kazališta, a riječ je o negorivom materijalu Pliš Aida pol 30 PORPORA.

Plan obnove Kazališta predviđen je u nekoliko etapa, a u prvoj fazi planira se obnoviti sjedalice u parteru, promijeniti otirače na ulasku u kazalište, staze na stepenicama, tepihe u kafiću na prvom katu i tepih u parteru.

Stolice u parteru nužno je kompletno iznova tapecirati, a za tu svrhu potrebno je koristiti materijale koje su nam odobrili konzervatori. Kao vjerne posjetitelje i ljubitelje Kazališta pozivamo vas da zajedno s nama sudjelujete u obnovi Kazališta i postanete nositelj imena jedne ili više sjedalica odnosno redova u parteru.

Kazalište je spremno ponuditi poslovnim partnerima da postanu partneri u obnovi te nositelji imena jednog od jedanaest redova u parteru. Iznosom od 25.000, 00 kn, uvećanim za trošak PDV-a, a koji bi za sve Sponzore bio isti, pokrivao bi se trošak materijala za jedan red, a sve radove obavljali bi zaposleni djelatnici u radionama HNK Ivana pl. Zajca. Svaki red bi imao pločicu s imenom Sponzora, a u VIP knjižici sezona 16/17 i 17/18 svaki Sponzor bi dobio jednu stranicu oglasnog prostora na kojoj bi mogao komunicirati svoju ponudu.

Ako Vi kao pojedinac želite obnoviti jednu (ili više) stolica u parteru Kazalište je spremno ponuditi da svaka obnovljena stolica nosi Vaše ime. Iznosom od 1.031,25 kn (PDV uračunat), istim za svaku pojedinačnu stolicu, pokrivao bi se trošak materijala za jednu stolicu. Svaka stolica bi imala pločicu s Vašim Imenom, a u VIP knjižici sezona 16/17 i 17/18 navela bi se imena svakog pojedinca koji bi sudjelovao u obnovi Kazališta.

S radovima započinjemo nakon što dobijemo konačno (preliminarno već imamo) odobrenje posebnih uvjeta za obnovu koje daje konzervatorski ured. Proces obnove će trajati od dvije do tri godine.

Partnerima, sponzorima, pojedincima koji bi prihvatili suradnju i uključili se u obnovu, Kazalište će ponuditi pločicu/logotip na Blagajni, mjestu koje je nezaobilazno za svakog posjetitelja Kazališta, i to na posebnom zidu koji će biti osmišljen za ovu prigodu, a na kojem će se nalaziti firme i pojedinci redom veličine sponzorstva, zajedničkog nazivnika ZAHVALA SVIMA KOJI SU SUDJELOVALI U OBNOVI KAZALIŠTA.

Namjera je Kazališta da pločice budu istaknute i u samoj zgradi (u atriju) te će se za tu prigodu osmisliti način i mogućnosti njihovog javnog prikazivanja, naravno prema pravilima koja su zadana za svaku zgradu – spomenik kulture.

Inicijativi su se već odazvali Poliklinka Medico (I. red partera) , Jadran galenski laboratorij d.d. (II. red partera), Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju „Dr. Nemec“ (III. red partera) , AMEC Rijekatekstil (red u parteru  i 3. loža na mezzaninu lijevo) te pojedinci Iva Piglić Lazić (5 stolica u parteru)  i obitelj Giuseppea Nicodema (5 stolica u parteru).

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Upraviteljici marketinga, Mari Vidučić Blečić na brojeve telefona 051/355-923, 051/355-903 ili e-mail: propaganda@hnk-zajc.hr, mara.viducic@hnk-zajc.hr.

Foto & Video galerija