ODUŠEVLJENI BAROKOM!

17. veljače 2018.

Premijeru Purcellove opere u tri čina „Didona i Eneja” pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija i u režiji Finkinje Mirve Koivukangas ispunjeno je gledalište pratilo s puno zanimanja i na kraju s puno žara u dugotrajnom pljesku uz povike bravo!

Barokna opera na engleskom jeziku mnoge je iznenadila i oduševila!

„Ivana Srbljan je prava kraljica, ne znam tko bi to otpjevao i odglumio bolje!”, „Sjajno! Sve: od muzičke izvedbe, režije, scene i kostima”, „Barokno razdoblje na sceni za mene je novost. Posve sam oduševljena i glazbom i pričom i režijom i solistima i vizualnim dijelom!”, „Drugačije, pravo osvježenje!”, „Moji najljepši dojmovi večeras su vezani uz glasove koji su ispunjavali gledalište. Ivana Srbljan, Sonja Runje i Morana Pleše sjajno su pjevale i glumile, solistice su to na zaista visokoj razini”, „ Oduševljeni smo svime, toliko toga novoga smo vidjeli i doživjeli”, „Redateljica je uspjela originalnom režijom stvoriti snažnu, nimalo naivnu priču. Opera je izvrsna za svih, a posebno za srednjoškolce, kratka je, zanimljive priče o potezima i odlukama jedne mlade žene”, „Predani tim cijele predstave, orkestar i dirigent zaista zaslužuju sve pohvale. Čini mi se da smo sada zaraženi barokom. Prekrasno!”

Solisti su bili Ivana Srbljan kao Didona, Marko Fortunato kao Eneja, Sonja Runje kao Čarobnica, Morana Pleše kao Belinda i kao Prva vještica, Ana Majdak kao Druga žena, Iskra Stanojević kao Druga vještica, Franko Klisović kao Duh, Saša Matovina kao Prvi mornar. Svoju prvu scenografiju ostvarila je Paola Lugarić, kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, za scenski je pokret bio zadužen Osku Heiskanen, svjetlo je oblikovao Dalibor Fugošić. Koncertni majstor je Anton Kyrylov, a zborovoditeljica Nicoletta Olivieri.

Reprize su 21. i 23. veljače u 19 sati.

Pokrovitelj opere

PBZ-web

Foto & Video galerija