ODUŠEVLJENI TOWER PJEVA OPERU

13. srpnja 2016.

U utorak 12. srpnja 2016. u Tower centru, pokrovitelju programa, održan je neobičan koncert zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca. Opera izvan Opere privukla je vjerne ljubitelje Opere/opere u shopping centar, ali i iznenadila i zadržala izvedbom na sat vremena Riječane, domaće i strane turiste koji su se tamo zatekli, a nakon prvotnog izneađenja i oduševili.

Dirigent, solisti i zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca “nevidljivo” su započeli program – bili su u privatnoj odjeći, kao da je riječ o flash-mob-u što je za mnoge i bio, raspoređeni spontano na 4. katu Towera te u 19:30 počeli pjevati i sakupljati se ispred stepenica koje vode na 5. kat. Publika svih generacija je začas ispunila stepenice i balkon 5. kata, a tijekom cijelog koncerta bivalo ih je sve više. Zavladala je iznimno pozitivna atmosfera bez barijere, i za članove Opere HNK Ivana pl. Zajca i za publiku koja je prepoznavala poznate arije i pjevala zajedno s njima. Za izvedbu Regine Coeli iz Mascagnijeve Cavallerie Rusticane, uz solisticu Anamariju Knego i zbor Opere, dirigent Igor Vlajnić tražio je asistenciju publike – Tower je pjevao bez zadrške.

Solisti Anamarija Knego, Vanja Zelčić i Ivan Kruljac oduševili su one koji ih već dobro poznaju sa scene riječkog Kazališta, ali zasigurno još i više one koji su komentirali kako su dirnuti do te mjere da im se koža „naježila“. Program je pratila pijanistica Ana Anconelli, a uz Zbor a bocca chiusa (Puccini, Madama Butterfly) na violi je svirala solistica Iva Štefančić, a uz Zbor zvona (Leoncavallo, I Pagliacci) na zvonima Marijan Lincmajer, članovi Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca.
Neslužbeni prostor učinio je i publiku slobodnijom i neposrednijom, a na kraju programa uz srdačan pljesak, puno puta čulo se i “bravo!” te “hoćemo još!”. Brindisi iz Verdijeve La Traviate morala je biti ponovljena. Na tom su bisu solisti Vanja Zelčić i Ivan Kruljac i zaplesali s publikom.
Nakon snažnog i dugog pljeska, maestro Igor Vlajnić pozvao je sve prisutne i na ostale programe Riječkih ljetnih noći kao i u Kazalište u nadolazećoj sezoni.
Jeste li ikada u shopping centru pjevali (i plesali) sa zborom i solistima Opere? Ako ste propustili ovoga puta, sljedeći put nemojte!

Pokrovitelj programa

tower-logo

Foto & Video galerija