ODUŠEVLJENJE “APOLONOM” I “PULCINELLOM”: MAGIJA NEOKLASIČNOG BALETA BILA JE OPIPLJIVA

7. lipnja 2019.

Premijeru dvaju baleta Igora Stravinskog “Apolon” & “Pulcinella” publika je nagradila dvostrukim ovacijama. Nakon poduljeg vremena riječka je publika imala priliku ponovno uživati u neoklasičnim baletima na glazbu u izvedbi orkestra riječke Opere.

Publika je s oduševljenjem ispratila plesače i autorski tim, a evo što su podijelili s nama:

“Veliki aplauz za riječki Balet!”; “Neoklasični balet konačno u “Zajcu”! Bravo!”; “Svježe, mladenački”; “Romantično u prvom dijelu, veselo u drugom”; “Divna harmonija i sklad boja, svjetla i kostima”; “Balerine i baletani plesali su savršeno! Sjajno!”; “Sve mi se sviđa, od početka do kraja”; “Prvi dio je bio dirljiv, emotivan i elegantan”; “Impresionirala me snaga plesačkih tijela, ansambl prepun prekrasnih ljudi”; “Izvanredna koreografija i scenografija”; “Jedva sam čekala špice na “Zajčevoj” sceni! Ovo je bio divan plesni i glazbeni događaj”; “Apolon je zaista bio Apolon, pohvale Micheleu Pastoriniju”; “Bilo mi je divno. Jako mi se svidjelo oblikovanje svjetla koje zaista prati emociju glazbe i koreografije. Volim minimalističke scenografije koje se ne razbacuju, a zaista su vrlo efektne”; “Plesači su u izvrsnoj formi i prekrasno izgledaju na sceni”; “Energija koreografije i energija plesača savršeno su se stopile”; “U ‘Pulcinelli’ smo osjetili zaigranost, pratili smo priču i doista se dobro nasmijali i opustili. Posebne pohvale Aliju Tabbouchu, zaljubili smo se u njegov karakter!”; “Prekrasni kostimi i sinergija plesača na sceni. Izgleda kao da su se zaista zabavljali na sceni”; “Magija neoklasičnog baleta bila je opipljiva, plesači su zaista ušli u interpretaciju komada”; “Zanimljiva je muška plesačka energija. Uglavnom su baletni ansambli, koje sam do sada pratila, uvijek u prvi plan izlazili sa ženskim tijelima, a ovaj obrat i demonstracija nevjerojatnih sposobnosti muških tijela zaista su dobrodošli”; “Svidjela mi se figura majke u Apolonu. Zanimljiv i dirljiv dodatak baletu”.

Prva repriza na rasporedu je već sutra u 18 sati, a poslije izvedbe održat će se i Kritički glas na kojem će s publikom razgovarati dvije ugledne plesne kritičarke: Andreja Jeličić i Iva Nerina Sibila.

Sljedeće izvedbe su 11. i 13. lipnja 2019.

 

Foto & Video galerija