OPERA SVIH OPERA “AIDA” TE SLAVNA KANTATA “CARMINA BURANA”, OVOGA LJETA U PULSKOJ ARENI – REZERVIRAJTE DANE I ULAZNICE

27. siječnja 2018.

Riječka Opera priprema dva glazbena spektakla s kojima će ovoga ljeta, gostovati u pulskoj Areni: operu “Aida” i kantatu “Carmina Burana”.

Odabravši upravo ova dva glazbena aduta svog repertoara koji nose snagu klasičnih djela, ali i donose novu interpretaciju, Opera riječkog HNK oživljuje sinergiju vrhunske glazbeno-scenske umjetnosti i povijesnog, antičkog amfiteatra koji je više od pozornice.

Aida je jedna od najpoznatijih svjetskih opera, djelo skladatelja Giuseppea Verdija, a u klasično-modernoj, vizualno atraktivnoj režiji predstavit će nam se pjevačka reprezentacija predvođena primadonom riječke Opere, Kristinom Kolar, u naslovnoj ulozi. Uz nju – nacionalna operna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u ulozi Amneris, Dubravka Šeparović Mušović, te trolist svjetskih opernih velikana, vladara opernih pozornica od Beča, preko Milana do Londona: Fabio Armiliato kao Radames, Giorgio Surian kao Amonasro i Carlo Colombara kao Ramfis. Riječkom Aidom u pulskoj Areni ravnat će proslavljeni maestro Marco Boemi.

“Aida” će u pulskoj Areni biti izvedena s dvojezičnim titlovima, 27. srpnja 2018.

“Carmina Burana”, slavna scenska kantata uglazbljenih srednjovjekovnih stihova koju je njemački kompozitor Carl Orff predstavio još 1937. u Frankfurtu, u izvedbi orkestra i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca pod ravnanjem maestra Villea Matvejeffa i u izvedbi svjetske operne super-zvijezde Sumi Jo i sjajnih solista Marka Fortunata i Roberta Kolara bit će izvedena 29. srpnja 2018.

Pretprodaja ulaznica za obje predstave započinje u veljači, a predbilježbe su moguće na telefonu +385(051) 355-917; +385(051) 355-924

Novosti o ova dva nezaobilazna događaja vašeg ljeta 2018. pratite na internetskim stranicama HNK.