“ORAŠAR” KAKO GA VI VIDITE

20. prosinca 2019.

U HNK Ivana pl. Zajca cijenimo mišljenje naše publike i volimo kad ga dijelite s nama. “Orašar” je balet koji je više od blagdanskog klasika, to je slojevita plesna i glazbena priča i zanimalo nas je kako ga vi vidite.

Stotinjak naših gledateljica i gledatelja ovako su ocijenili riječkog “Orašara”:

85% ispitanika je vrlo zadovoljno predstavom, a od toga: 31 % je oduševljeno, njih 35% biraju odgovor: jako mi se svidjela, a za njih 19% predstava je dobra. Sljedećih 11% misli da je predstava mogla biti i bolja, 4% gledatelja odgovaraju kako im se predstava nije svidjela.
Na pitanje misle li da je u predstavi ideja odrastanja, problema konzumerizma i važnosti obiteljske podrške jasno donesena njih 54% odgovara da jest, 9% misli da je ta ideja djelomično donesena, a njih 36% nije prepoznalo tu ideju.
Birajući elemente predstave koji su im se najviše svidjeli, na prvom su mjestu orkestar i glazba, potom plesači i koreografija, pa izgled scene i cjelokupni ugođaj.
Na pitanje “Mislite li da je Orašar i priča o nama danas i zašto?”, 86% ispitanika odgovara potvrdno, a kao svoje objašnjenje dodaju: “To je sveaktualna tema odrastanja, zadovoljstva i nezadovoljstva”, “Zato što svugdje ima ljepote”; “Bezvremenski klasik”,”Danas nema svijesti o prolaznosti”; “Realno je i stvarno!”; “To je priča o odrastanju”; “Važne su ljudske vrijednosti”; “Povijest se ponavlja”; “Događa se u puno obitelji”; “Previše se polaže na materijalno”; “Uvijek prisutan konzumerizam”; “Je, bliska je jer nije kičasta”; “Jer se nekada u obitelji međusobno ne razumijemo!”…

Zahvaljujemo svima koji su ispunili ankete, ali i onima koji objavljuju svoje dojmove i fotografije nakon predstave na društvenim mrežama, komentiraju predstavu u društvu i obitelji, razmišljaju o kazalištu.