„ORKESTAR JE BOMBA” EKSPLOZIJA NA NOVOGODIŠNJIM KONCERTIMA OD VEČERAS DO 31.12.!

27. prosinca 2019.

Veselje i pljesak oduševljenja obilježili su prvi Novogodišnji koncert 2019. godine podnaslovljen Uvertire za Rijeku 2020. Ove godine koncert vodi publiku na sam prag svečanog trenutka, nove godine u kojoj Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture 2020. Koncertom je ravnao maestro TaeJung Lee, Koreanac koji je u Beč došao studirati i tamo ostao živjeti, u kolijevci novogodišnjih koncerata poznatih u cijelom svijetu. Brojni su bili komplimenti publike na njegov račun: „Izvrsno, uživali smo, a i dirigent zajedno s nama! Fascinirao nas je”, „Kakvo srčano dirigiranje! Mali mu je bio podest koliko je bio energično rasplesan i zanesen glazbom i orkestrom. Užitak ga je bilo promatrati”, „Simpatičan, poletan, razigran maestro koji istinski uživa u glazbi koja pred njim nastaje i širi se u gledalište. Sjajna komunikacija s orkestrom, sa svakim glazbenikom posebno, a i s publikom itekako”, „Toliko opušteno, na trenutke i duhovito, dirigirati velikim riječkim orkestrom pred punim gledalištem, i to još bez partiture, može se jedino uz potpunu uvježbanost, sigurnost i profesionalnost na visokoj razini kakvu maestro Lee očigledno posjeduje”, „Maestro gleda orkestar s punim poštovanjem. To je toliko lijepo! A njegovi pokreti za vrijeme dirigiranja su zarazni – gibala sam se u stolcu i odlično zabavila”.

Publika je silno hvalila i orkestar i tradiciju novogodišnjih koncerata u Rijeci: „Dolazimo svake godine. Novogodišnje koncerte ne propuštamo. Uživali smo, orkestar je večeras bomba!”, „Orkestar je nevjerojatan, na kojoj su samo razini, pa to je čudo! Dođe mi da svakom stisnem ruku i čestitam na izvedbi!”, „Dva sata su proletjela. Sjedio sam u prvom redu i pola koncerta imao zatvorene oči, a drugi polovicu sam gledao dirigenta i uživao u njegovoj energičnosti. Orkestar je odličan – u top formi! A posebne pohvale idu koncert majstoru koji me oduševio”.

 

Maestro TaeJung Lee uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca publici je na hrvatskom  čestitao novu godinu. Prije toga je kazao koliko je počašćen biti pred publikom prestižne kazališne kuće, uz vrhunske glazbenike, s kojima dočekuje važnu godinu za grad Rijeku. Publika je i nakon dva bisa, neizostavnih „Na lijepom plavom Dunavu” i „Radetzky marša”, još uvijek neumorno pljeskala, no maestro se vratio tek još povesti koncertnog majstora i orkestar – na odmor, prije još četiri novogodišnja koncerta koja slijede narednih dana.

 

U pravom blagdanskom ozračju, u pauzi koncerata, publika je nazdravljala čašom Zlatne vrbničke žlahtine što ju je poklonio PZ Vrbnik, partner Novogodišnjih koncerata, a pozornicu je ukrasio Vrtni centar Iris MBM.

Partner Novogodišnjih koncerata:

 

Cvjetni aranžmani:

 

Foto & Video galerija