OTVORENI POZIV MLADIMA RIJEČKIH POLITIČKIH STRANAKA

18. siječnja 2016.

Za razliku od gotovo svih političkih stranaka koje u predizbornoj kampanji kulturu gotovo da nisu spominjale, imaju li njihove mladeži ideju kakvu kulturnu politiku žele? Što je s onima koji su bili najžešći kritizeri riječkog kazališta u prošloj godini, a završetkom izbora su netragom nestali?

Na ovo pitanje odgovor bismo mogli dobiti u četvrtak, 28. siječnja ove godine u 19:30 sati u HKD-u na Sušaku kada je na programu izvedba predstave “Kompleks Ristić”. Nakon predstave uslijedit će razgovor s predstavnicima i članovima mladeži riječkih ogranaka političkih stranaka i ostalom zainteresiranom javnošću. Tema je kakvu kulturnu politiku zastupaju, s posebnim naglaskom na ideju kakvo nam je, po njima, kazalište potrebno danas, osobito u kontekstu nacionalnih kazališta. Neposredni povod za ovaj razgovor je projekt kojom se riječko kazalište predstavilo na ovogodišnjem izdanju najznačajnijeg regionalnog festivala BITEF, već spomenuta predstava “Kompleks Ristić”.

Ovim putem upućujemo otvoreni poziv predsjednicima i članovima svih mladeži riječkih političkih stranaka, članovima ostalih nacionalnih platformi za političko djelovanje mladih te članovima Savjeta mladih Grada Rijeke da pogledaju predstavu “Kompleks Ristić” i potom sudjeluju u razgovoru koji će moderirati Nebojša Zelić, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Odaziv ili izostanak u ovom kontekstu pokazat će koliko je političkim strankama u Rijeci, posebice njihovim mladima, stalo do kulture.

Kontakt za najavu dolaska: Ured propagande 051/355-917, 355-924

Pozivamo:
SDP – Forum mladih
HDZ – Mladež HDZ-a
HNS
PGS
AM – AKCIJA MLADIH
HSS
LISTA ZA RIJEKU
HSP
LABURISTI
IDS – DDI
ARS – AUTONOMNA REGIONALNA STRANKA
SRPSKO NARODNO VIJEĆE
SDSS
PROSVJETA
COMUNITA DEGLI ITALIANI DI FIUME
UDRUGA ŽIDOVSKE OMLADINE
UDRUGA MLADIH ROMA
SAVJET MLADIH GRADA RIJEKE