OVACIJE ZA „MADAMU BUTTERFLY“ NA POČETKU PUCCINI TRILOGIJE

22. listopada 2019.

Dugotrajnim ovacijama te povicima odobravanja i oduševljenja ispraćena je sinoćnja premijera Puccinijeve „Madame Butterfly“ kojom je, pred prepunim gledalištem „Zajca“, trijumfalno započela Puccini trilogija. Riječka publika imala je priliku uživati u izvedbi popularne opere pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, u režiji Dražena Siriščevića i s Anamarijom Knegom u naslovnoj ulozi čija je interpretacija Puccinijeve Leptirice ganula mnoge u publici i izmamila im suze.

“Anamarija Knego u ulozi Madame Butterfly doživjela je pravi trijumf! Bila je izvrsna u svim ulogama u kojima smo ju do sada imali priliku gledati, ali njezino večerašnje proživljavanje uloge, pjevački i glumački, bilo je besprijekorno, savršeno, bez premca!”

“Divna Anamarija Knego! Toliko uvjerljiva u sreći i u boli Cio-Cio San da na kraju nisam mogla suspregnuti suze. Bravo!“

“O Pucciniju sve znamo pa o ljepoti njegove glazbe nema potrebe posebno govoriti, ali treba znati tu glazbu proživjeti i prenijeti tu duboku emociju koju je skladatelj zapisao. Pjevači na sceni su to zaista uspjeli, posebno Anamarija Knego i Robert Kolar, kojima sam vjerovao svakog trenutka.”

“A što da vam kažem, još uvijek imam knedlu u grlu i vlažne oči. Svi oko mene su plakali. Ansambl je zaista zaslužio jedno ogromno ‘bravo’!”

„Fantastično! Veliki uspjeh naše Opere. Sjajni solisti su uspješno odgovorili svim izazovima. Prelijepi scena i kostimi!“

“Prekrasni kostimi i scenografija, tradicionalno i japansko, a opet živo i moderno, nisam se mogla nadiviti. Poželjela sam ponijeti jedan kimono sa sobom!”

 

Ne propustite reprize ovog opernog spektakla – 24. listopada te 27. i 30. studenog.

 

U pauzi, publika je uživala u vinima sponzora VIP Gala salona „Gale”, vinarije Kozlović.

 

Foto & Video galerija