OVO JE PRAVI SPEKTAKL!

9. veljače 2019.

I napokon u Rijeci mjuzikl! I to jedan od najboljih mjuzikala svih vremena, „Sunset Boulevard”, priča o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Holywooda 50-ih! Ansambli Hrvatske i Talijanske drame, Baleta i Opere priuštili su publici dugoočekivani spektakl.

Dojmovi publike prve premijere:

„Ambiciozno, detaljno razrađeno, nešto što treba Rijeci”, „Svake godine jedan mjuzikl!”, „U ovakvu razinu spektakla vrijedi ulagati, ljudi prepoznaju trud i treba im ovakvo kazališno iskustvo”, „Ovaj mjuzikl veliki je izazov za glumce, super su se snašli, svaka čast na hrabrosti, disciplini i svemu što podrazumijeva mjuzikl, a u čemu glumci nisu ‘doma’, zaista se divim”, „Oduševljena sam čitavom pompom oko premijere ovog mjuzikla, pravi uvod u ovakvu spektakularnu predstavu”, „Olivera Baljak dramski izvrsna, Nikola Nedić je čudo, a Leonora Surian je rođena za mjuzikl. Dajte nam više Anastazije Balaž! Sjajna je”, „Pozdravljam spoj ansambala, odličan posao”, „Glazba je prekrasna, svi muzički usklađeni, glumački da ne govorim. Uigrana režija, sve napravljeno kao za filmski set i odlično koordinirana gužva koja je prirodna za takav set. Publika osjeti priču. Iako je tragična, općeniti dojam je pozitivan, vidi se svijet Holywooda koji svih zanima, a skriven nam je, a ovdje je sjajan prikazan”, „Glazba je zaista prekrasna, ulazi u uho, ne prestajem pjevušiti”, „Olivera Baljak me naprosto oduševila svojom interpretacijom Norme Desmond. Mjuzikl je pravi spektakl, a posebno je zanimljiva intriganta priča o mlađem muškarcu i starijoj ženi”, „Predstava je zabavna i govori o bezvremenskoj temi odnosa mlađe osobe (bilo muškarca ili žene) lošijeg financijskog statusa i starije, bogate osobe. Takvi su odnosi posve aktualni i danas. Nikola Nedić i Olivera Baljak su glumački snažni i naprosto odlični”, „Ne mogu vjerovati da ste na scenu stvarno doveli pravi old-timer! To do sada definitivno nisam vidio u kazalištu! Da sam ga barem mogao vidjeti iz bliza, možda malo provozati…”, „Spektakularno, glamurozno, šljokasto, blještavo i dostojno Broadwaya! Glazba je divna, songovi su divni već sami po sebi, a izvedbe orkestra i zbora, koji su moji osobni favoriti, su bile zaista na razini zadatka. Olivera Baljak me oduševila! Apsolutno drži energiju cijele predstave i osjetila sam da joj svi vjeruju”, „Ovo je bila prava sinteza kapaciteta riječkog kazališta, od baleta, glumaca, orkestra, zbora, pjevača… Ovo je pravi spektakl! A posebno su zabavni pravi strastveni poljubci, šamari i poneko skidanje košulje”.

Zvijezde su večeras bili i gledateljice i gledatelji! Kao u Holywoodu, publiku je ispred HNK Ivana pl. Zajca dočekao crveni tepih i blicanje fotoaparata. Publiku prve premijerne večeri uz obožavateljsko vikanje i traženje autograma dočekali su polaznici Programa Riječkog kazališta mladih „Kamov”, a performans „15 minuta slave”. Special guests su gotovo do ulaza stigli automobilom i to Rolls Royceom: Damir Kedžo, Elena Brumini i Marko Fortunato, zvijezde sljedećih izvedbi „Sunset Boulevarda”. U atriju je publiku čekalo još jedno iznenađenje – bend i plesni program.

Hvala „kamovcima”, gospođi i gospodinu Dalić i Liburnia classic clubu, Foto-klubu Rijeka, te izvođačima „Fake A Mistake” iz Zagreba.

Reprize mjuzikla „Sunset Boulevard” su 9, 11, 12, te 26, 27. i 28. veljače 2019. u 19 sati.

Sponzor mjuzikla Sunset Boulevard

Partner mjuzikla

Prijatelj mjuzikla

Foto & Video galerija