PET RAZLOGA ZBOG KOJIH NE SMIJETE PROPUSTITI NOVE IZVEDBE “MACBETHA”

14. veljače 2019.

Jedna od riječkih opernih uspješnica, koju je kritika hvalila, a publika obožavala, vraća se na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca. Verdijev “Macbeth”, proglašen najboljom operom po izboru publike u prošloj kazališnoj sezoni, bit će ponovno izveden 19. i 23. veljače.

Izvedbe koje slijede zadržat će stari recept za uspjeh, ali dodati i nekoliko novih, sočnih začina. Priča je to o pohlepi, ludosti, želji za vlasti i moći ispričana je pomoću igre svjetla i tame te dubokim psihološkim seciranjem glavnih likova koje donosi dramaturgija i režija Marina Blaževića.
Lik Macbetha utjelovio je nacionalni prvak Giorgio Surian, a Kristina Kolar, njegova partnerica na sceni, u ulozi Lady Macbeth, pridružuje mu se i svojom novom prestižnom titulom nacionalne prvakinje koju će izvedbom u utorak, 19. veljače, svečano proslaviti.

Ako već do sada niste čuli dovoljno razloga zbog kojih ovu opernu predstavu naprosto ne smijete propustiti, točku na i stavit će šef dirigent orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca, karizmatični Yordan Kamdzhalov, koji će po prvi puta ravnati ovom operom. Nakon što je riječku publiku ostavio bez daha čudesnim novogodišnjim koncertima, koji su oborili rekorde posjećenosti, ne sumnjamo da će njegov poseban šarm isti efekt imati i ovoga puta.
Izvedbama “Macbetha” pridružuju se i sjajni solisti, obožavani od riječke publike; Aljaž Farasin i Giorgio Christian Surian izmjenjuju se u ulozi Macduffa, a Luka Ortar utjelovit će Banca.
“Macbeth” je savršena prilika za večer ispunjenu intrigom, istančanom dramskom igrom i virtuoznim opernim izvedbama koje dovode do ludila.