“PIRANSKI ZALJEV” NEMA GRANICA

10. ožujka 2019.

Kazališnom pretplatom Piranski zaljev/Piranski zaliv koja sjedinjuje kulturnu ponudu dvaju gradova, Ljubljane i Rijeke, Slovensko mladinsko gledališče i Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u praksi su pokazali kako umjetnost nema granice. Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020, njeno Kazalište na taj način doprinosi, ne samo gostovanjima i razmjenama predstava, nego i razmjenjujući publiku. Zainteresirani pretplatnici razgledavali su gradove, svaki put druge znamenitosti, kušali autohtone specijalitete, a kasnije bi uslijedilo i druženje s glumačkom ekipom nakon odgledane predstave.

Ove subote 9.3. već četvrtu sezonu riječka publika posjetila je Slovensko mladinsko gledališče. Devedesetak pretplatnika prepustilo se posebnom kazališnom doživljaju na predstavi “Slovenska popevka”.

Pored već tradicionalne publike koja odlazi Ljubljanu, pridružili su nam se i učenici Prometne škole Rijeka u pratnji prof. Poszer te učenici Salezijanske gimnazije. I to je prvi put da u ovom projektu međunarodne razmjene publika dvaju kazališta, sudjeluju i učenici srednjih škola.