PLESNI SPEKTAKL NA VODI NA BAZENIMA KANTRIDA

7. srpnja 2017.

U sklopu 14. Riječkih ljetnih noći u nedjelju 9. srpnja 2017. u 21 sat na Bazenima Kantrida održat će se plesni spektakl na vodi Back to the ’60s, a priredit će ga Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris u suradnji s Vokalnim studiom Rijeka i uz tehničku podršku HNK Ivana pl. Zajca.

Sinkronizirano plivanje je sport koji se sastoji od estetski oblikovanih i ritmičko-plivačkih pokreta, položaja, figura i sastava koje plivačice izvode u vodi u skladu s glazbom. To je kombinacija plivanja, sportsko ritmičke gimnastike, baleta i plesa u vodi. I upravo ta kombinacija dovela je do ideje da se popularni mjuzikli prenesu u vodu.
Nakon što su plivačice uspješno izvele ukupno pet revija na teme popularnih mjuzikala proteklih sezona u vlastitoj organizaciji, riječko Kazalište se ponovno vraća na bazen kako bi, sa sinkro plivačicama, riječkoj publici pokazalo čaroliju na vodi. Ove će godine to biti Back to the ‘60s. Priča je poznata iz mjuziklaHairspray. Smještena je u početak 60-tih godina prošlog stoljeća, u američki Baltimore, u vrijeme borbe za osnovna ljudska prava crnaca i protiv rasne segregacije. Glavni će lik, mlada Tracy, postati simbol borbe protiv svake isključivosti i borbe za ravnopravnost onih drugačijih.
Revija na vodi donosi prekrasnu plesnu glazbu početka 60-tih godina, a trenerice Kluba Primorje Aqua Maris osmislile su koreografije koje će izvesti 90-tak riječkih sinkrica, od najmlađih do najstarijih.

Temu je izabrala Barbara Lenac, izvršna je producentica Sanja Pavić. Koreografiju i režiju potpisuju Valerija Petrachina, Monica Marinelli, Jelena Garabiljević, Meri Drašković, Rebecca Domika, Ivana Host, Marta Crnčić, Iva Matanović, Aleksandra Saršon Pezelj

Sudjeluju sinkro plivačice Petra Juranović, Rebecca Domika, Jelena Garabiljević, Monica Marinelli, Meri Drašković, Mia Šestan / Ani Jurković, Iva Matanović, Enia Šimac, Matea Butorac i Vokalni studio Rijeka.

Radno vrijeme blagajne riječkog Kazališta od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati, subotom od 9 do 13 i sat vremena prije početka programa na lokaciji.