POBJEDNICI PRVOG MEĐUNARODNOG NATJECANJA MLADIH OPERNIH PJEVAČA ZINKA MILANOV

19. srpnja 2015.

Deset finalista prvog Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača ZINKA MILANOV uz Orkestar HNK Ivana pl. Zajca i pod dirigentskim vodstvom Roberta Homen svojim nastupom oduševili su publiku koja ih nagrađivala pljeskom i ovacijama.

Prema odluci međunarodnog žirija pobjednica i dobitnica prve nagrade je Ana Petričević, sopran iz Hrvatske.  Druga nagrada pripala je Ibrahimu Yeşilayu, tenoru iz Turske, a treća nagrada Domenu Križaju, baritonu iz Slovenije.

Osim glavnih nagrada dodijeljene su i posebne nagrade.  I publika i žiri bili su jednako zadivljeni vokalnom snagom te scenskim izražajem Ane Petričević te joj je pripala Nagrada publike koju joj je uručila najmlađa diplomirana gledateljica Mia Vukanović.

Tibor Bogányi, šef dirigent Panonske filharmonije dodijelio je posebnu nagradu Niki Gorič, sopran iz Slovenije te Ibrahimu Yeşilayu, tenoru iz Turske, koji su time pozvani da sudjeluju u nadolazećem projektu filharmonije.

Ana Petričević i Domen Križaj zaslužili su posebnu nagradu Opere HNK Ivan pl. Zajc u čije ih je ime ravnatelj Marin Blažević pozvao na sudjelovanje u opernoj produkciji ili koncertu.

Pokrovitelj prve nagrade je Zagrebačka banka, a pokrovitelj druge nagrade JGL.

Tijekom pauze Natjecanja intendant Oliver Frljić dodijelio je diplome polaznicima programa Diplomirani gledatelj.

Završnim koncertom Natjecanja gradonačelnik Vojko Obersnel, intendant Oliver Frljić te umjetnički ravnatelj Riječkih ljetnih noći Marin Blažević zatvorili su ovogodišnji Festival. After party nastavio se u Pajolu na plaži na Pećinama nakon projekcija kultnog filma Ralje.

Foto & Video galerija