POKREĆEMO KAZALIŠNU RADIONICU ZA DJECU I MLADE

8. rujna 2017.

HNK Ivana pl. Zajca i Dom mladih Rijeka u sklopu pilot projekta Riječko kazalište mladih „Kamov” pokreću Kazališnu radionicu za djecu (od 5. do 8. razreda osnovnih škola) i mlade (od 1. do 4. razreda srednjih škola). Program će se održavati jednom tjedno po tri školska sata u periodu od listopada 2017. do svibnja 2018. pod vodstvom profesionalnih kazališnih umjetnika svih grana riječkog Kazališta. Broj polaznika Kazališne radionice je ograničen, a voditelj je Igor Vlajnić, dirigent s dugim stažem rada s djecom i mladima (sjetite se samo Edukacijskih koncerata u četrnaest sezona i Snježne bajke itd.). Audicija će se održati u srijedu 27. rujna 2017. u 17 sati u Domu mladih (Laginjina 15, Rijeka), a predbilježbe šaljite na http://dom-mladih.hr/kazaliste-mladih-kamov-prijave-za-audiciju/. Prvi susret je već 4. listopada!
Kazališna radionica RKM „Kamov“ novi je program namijenjen prije svega djeci i mladima koji se žele u slobodno vrijeme kreativno izraziti u umjetničkom području izvedbenih umjetnosti (gluma, pjevanje, scenski pokret). Program nije usmjeren kazališnoj ili glazbenoj edukaciji polaznika, nego upoznavanju kazališta pod vodstvom stručnih i profesionalnih voditelja u okviru ovih dviju ustanova s dugom tradicijom i iskustvom. Polaznike će se tijekom jedne sezone podučiti o brojnim kazališnim temama, kazališnoj tradiciji naših prostora, ali i dati osnovne instrukcije iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom izvedbom/predstavom u HNK Ivana pl. Zajca. Također, planiramo pokretanje plesne radionice, a detalji će biti obznanjeni uskoro.
Cijena Kazališne radionice u sezoni 2017/2018 je 1600 kuna (plativo u 8 obroka po 200 kn), a uključuje minimalno 30 susreta, edukaciju iz svih navedenih područja, aktivno sudjelovanje polaznika, minimalno 3 posjeta predstavama u HNK Ivana pl. Zajca uz razgovor s umjetnicima, 1 studijsko putovanje izvan Rijeke, završnu produkciju u HNK Ivana pl. Zajca, organizaciju i vođenje radionice. Zapravo, steći ćete i puno više od toga. „Kamov” te čeka!