PONOSNI NA KRISTINU KOLAR

17. studenoga 2017.

Kristinina sezona 2017/2018. u znaku je Verdija!

Prvakinja riječke Opere Kristina Kolar nastavlja uspješno graditi svoju međunarodnu karijeru. I dok smo mi navikli na njen bravurozni glas i scensku pojavu, čemu se svejedno ne prestajemo diviti, u nekim se gradovima i opernim kućama ona slavi kao pravo otkriće.

Tako se nedavno Kristina Kolar proslavila debijem u njemačkom Kazalištu Magdeburg u naslovnoj ulozi Verdijeve opere „Aida”, premijerno odigranoj 21. listopada 2017. u koprodukciji Kazališta Magdeburg i Opere Sjeverne Irske. „Aidu” je režirao Britanac Oliver Mears, intendant Kraljevske operne kuće u Covent Gardenu u Londonu (Royal Opera House, Covent Garden, London). Nakon premijere, još je devet repriza. Naša Kristina Kolar već je osvojila tamošnju publiku i kritiku. Pisalo se da „hrvatska sopranistica osvaja kristalno čistom i iznimno moćnom vokalnom prisutnošću što kod publike izaziva čestu želju za pljeskom. Također je uvjerljiva u glumi i osjetljivim odlomcima mekih tonova. Kristina Kolar divno je otkriće za Magdeburšku operu.”

https://www.theater-magdeburg.de/spielplan/musiktheater/aida/

Prije toga, pjevala je Lady Macbeth u poljskom Teatru Wielkom u Poznańu kada je dirigirao Gabriel Chmura, a predstavu je režirao francusko-belgijski redatelj Olivier Fredj. U poljskim medijima zabilježili su kako je Kristina Kolar kao Lady Macbeth „stvorila izrazito moćnu i senzualnu ulogu koju žudnja za moći dovodi do ludila. Vrhunac se čuje u uzbudljivoj izvedbi arije u četvrtom činu!”

https://opera.poznan.pl/pl/makbet-macbeth-giuseppe-verdi#prettyPhoto

Zahtjevnu ulogu Lady Macbeth Kristina Kolar pjevat će i u riječkom Kazalištu u travnju 2018. kada će dirigent biti Marco Boemi, a operu „Macbeth” režirat će Marin Blažević, dok će njen partner u naslovnoj muškoj ulozi biti Giorgio Surian. https://hnk-zajc.hr/predstava/macbeth/

Kristina Kolar najavila je kako će krajem svibnja 2018. u Nacionalnom kazalištu u Pragu početi raditi na ulozi Abigaille u Verdijevom „Nabuccu”, u režiji proslavljenog Josea Cure, a premijera će uslijediti 1. srpnja 2018.

Foto & Video galerija