POSLJEDNJE IZVEDBE DVIJU DRAMSKIH USPJEŠNICA OVE SEZONE

12. svibnja 2015.

Dvije riječke dramske uspješnice sa scene “Zajc na Sušaku” (u HKD-u na Sušaku) u svibnju će zabilježiti svoje posljednje ososezonske izvedbe: “Vincent” u četvrtak i petak, 14. i 15.svibnja te monodrama “Kurva” u subotu i ponedjeljak, 16. i 18. svibnja, sve izvedbe s početkom u 19.30 sati.
Vincent je glavni lik drame Olje Lozice što ju je ova mlada autorica i redateljica s velikim uspjehom u siječnju postavila na scenu, a koja se bavi temom autizma. Kroz Vincentovu sudbinu i temu autizma, predstava progovara o “drugom i drugačijem” uopće te snažno apelira na prihvaćanje različitosti. U predstavi glume Zdenko Botić, Olivera Baljak, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Nika Mišković, Nikola Nedić, Damir Orlić i Tanja Smoje. Dramaturg i autor glazbe je Matko Botić, scenografiju potpisuje Igor Vasiljev, Kostimografiju Mario Leko, a oblikovanje svjetla Dalibor Fugošić.

Monodrama „Kurva“ prema tekstovima kolumni Vedrane Rudan u adaptaciji i režiji Zijaha Sokolovića, uspješnica je u maestralnoj izvedbi dramske prvakinje riječkog HNK Ivana pl. Zajca Olivere Baljak. Ona tumači lik žene koja se osvrće na svoj dotadašnji život, iskreno i bez straha, sa svojim zebnjama i problemima te svjesna prolaznosti vremena, želi konačno učiniti iskorak.
Asistentica redatelja je Nataša Antulov, oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak, a suradnica za kostim Manuela Paladin Šabanović. Autor songa je Sandi Bratonja, suradnica za video Tamara Dugandžija, suradnica za ples i pokret Martina Hrlić Rogić i montažerka Ana Jurčić.

Foto & Video galerija