POSLJEDNJI PLJESAK SLAVKU ŠESTAKU

13. rujna 2017.

Od preminulog glumca, prvaka Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca Slavka Šestaka na današnjoj su se komemoraciji oprostili njegovi kolege i prijatelji te predstavnici Grada i Županije.

Intendant Marin Blažević podsjetio je kako su mnoge generacije odrastale uz Slavka Šestaka i njegove uloge. „Iz Rijeke sam otišao s uspomenama na njegove brojne uloge, a onda me ponovno dočekao kao vjerni kazališni gledatelj. Slavko Šestak utjelovio je pravog kazališnog čovjeka za kojeg kazalište nije završilo odlaskom u mirovinu“, kazao je.

U ime Grada Rijeke obratio se gradonačelnik Vojko Obersnel rekavši da je tuga velika i razumljiva, ali da će uskoro mjesto ustupiti ponosu zbog svega što nam je Slavko Šestak ostavio i na riječkoj sceni ostvario. Naglasio je kako je nadahnjivao i kolege i publiku, a njegov odlazak veliki je gubitak za riječko Kazalište, ali i za hrvatsko glumište.

U ime Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadine skupu se obratio Goran Petrc, pročelnik Ureda županije i istaknupo kako je Slavko Šestak trajno obilježio kulturnu i kazališnu scenu Rijeke i Hrvatske.

Ravnateljica Hrvatske drame riječkog Kazališta Jelena Kovačić u ime članova ansambla zahvalila je na prenesenom znanju koje će ovaj glumački ansambl nositi uz misli na velikog Slavka Šestaka. Glumica Olivera Baljak prisjetila se posljednjih uloga svojeg kolege kojem se divila, doajena koji je jednakom energijom i talentom igrao uloge i u dramama i operetama i mjuziklima igrajući lude, zavodnike, šarlatane, kraljeve, studiozno pristupajući ulogama kao da mu je svaka prva i posljednja. Glumica Talijanske drame Elvia Nacinovich u ime kolega iz Talijanske drame s divljenjem i ganućem, podijelila je uspomene na vječnog dječaka zaljubljenog u kazalište, na našeg Šecu.
Nenad Šegvić oprostio se uz Shakespeareove stihove: „Laku noć, moj kraljeviću! Jata anđela uspavala te svojim pjesmama.”

Svi prisutni ispratili su Slavka Šestaka dugim, posljednjim  pljeskom, a Olivera Baljak „Ave Marijom”.

Foto & Video galerija