PRAIZVEDBA OPERE “JULIJE CEZAR U EGIPTU”

8. svibnja 2016.

Publika u HNK Ivana pl. Zajca sinoć je imala priliku uživati u prvorazrednom kulturnom i društvenom događaju u gradu. Na sceni je, pod generalnim sponzorstvom Ine, premijerno izvedena opera  Julije Cezar u Egiptu (Giulio Cesare in Egitto) Georga Friedricha Händela, prva barokna opera u Rijeci, a istom prigodom je, nastupivši u naslovnoj roli, Diana Haller, nakon strelovita uspona na međunarodnoj opernoj sceni, ostvarila i svoj dugo očekivani operni debi u rodnom gradu. I sve to upravo na Europski dan opere.
Pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića i Olivera Frljića, uz Dianu Haller, nastupila je nova generacija solistica i solista riječke Opere, predvođena Anamarijom Knego, Ivanom Srbljan i Markom Fortunatom.
Händelovo remek-djelo s čak 33 nezaboravno lijepe i dramatične arije te više od 150 izvođača na sceni, svojim je ljubavnim i političkim intrigama ostavljalo bez daha.
Tako se i riječka publika mogla uvjeriti zašto je „Julije Cezar u Egiptu“ jedna od danas najizvođenijih baroknih opera, nedavno premijerno prikazanu i u Metropolitanu te na Svečanim igrama u Salzburgu. A sada i u Rijeci!

Mnogobrojna publika izvođače opere na kraju je nagradila dugotrajnim pljeskom i povicima za izvrsnu izvedbu.

Generalni sponzor operne premijere 

logo_INA_jpg

Foto & Video galerija