“PRAVA KOMEDIJA” PODIJELILA RIJEČKU PUBLIKU – A SADA: IZNENAĐENJE!

4. listopada 2019.

Nakon sinoćnje premijere omnibusa “Prava komedija”, unutar i oko zgrade Kazališta čuli su se mnogi i raznovrsni komentari. Neki su gledatelji pucali od smijeha, a neki bi nas najradije bili – upucali. Naših je desetoro redateljica i redatelja predstavilo deset potpuno različitih vizija i odgovora na pitanje što je prava komedija. A publika je iz komada u komad prosuđivala je li riječ o pravoj komediji. “Prava komedija” tako je podijelila publiku i pokazala da u riječkom “Zajcu” zaista vježbamo različitost – što među redateljima, što među gledateljima – o čemu svjedoče i sinoćnji dojmovi:

 

“Bilo je zanimljivo u jednoj predstavi odgledati njih deset i otkriti što je smiješno, a što ne.”

“Dinamična predstava, zaista sam se zabavila.”

“Užas, ne znam čemu su se neki smijali.”

“Glumačka igra je bila zanatski izvrsna, ali ovo nije komedija”

“Prvo sam očekivala da ću pucati od smijeha cijelo vrijeme, a zapravo sam dobila priliku otkriti što je za mene prava komedija.”

“Zanimljivija mi je priča oko nastanka predstave, sukoba Novog lista i Hrvatske drame, od same predstave koja je iz toga proizašla.”

“Čini mi se da je Kim bila u pravu.”

“Koncept predstave je odličan! Oduševila me različitost redateljskih postupaka i dinamika koja vas stalno zabavlja.”

“Sviđa mi se cabaretski štih predstave, posebne pohvale dečkima iz Žlica i Gitara.”

“Uopće ne želim komentirati kako je bilo, to vam sve govori.”

“Premalo sam se smijao da bih rekao da je ovo prava komedija.”

“Toliko sam se smijao da me želudac bolio od smijeha. Glumci Hrvatske drame su nevjerojatni.”

 

A sada – zaokret! Iznenađenje! “Prava komedija”, sačinjena od svih deset različitih komada, kakvu je premijerna publika vidjela, više se neće ponoviti – ili možda hoće? Od subotnje izvedbe , Hrvatska drama kreće u novu kazališnu, dosad neviđenu avanturu. “Prava komedija” će se svakom izvedbom mijenjati i postajati – nova predstava. I tako tijekom cijele sezone. Uvijek nešto novo i drugačije. Koja kombinacija desetominutnih komada će vas nasmijati, a koja razljutiti? Koja je kombinacija dobitna? Jeste li dovoljno hrabri da zaigrate rulet komedija?

Već sutra, 5. listopada, možete otkriti je li vama smiješna predstava koja je podijelila publiku i o kojoj bruji grad. A nakon izvedbe vježbamo različitost mišljenja uz Kritički glas, te imate posebnu prigodu pitati Kim Cuculić je li Hrvatska drama i dalje “najslabija karika”.

 

Foto & Video galerija